- Vil verke mot si hensikt

Publisert

- Føresetnadene for at vi skal ha ei system som fungerer godt, er at bebuarane som skal ut i våre samfunn slepp fyrst å leve i passivitet og fattigdom, skriver Tor Brekke og Tore Vaagen i Aftenposten. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com).

Styresmaktene er i ferd med å velje det dyraste mottaksalternativet, med unødvendig omfattande integreringsarbeid og høge meirkostnadar for kommunane, skriver Tor Brekke og Tore Vaagen i en kronikk i Aftenposten.

Se kronikken
- Vi som driv asylmottak meiner det er på høg tid at vi snart tar lærdom av dei erfaringane vi har fått sia vi fekk etablert mottakssystemet på 80-tallet. Driftsoperatørforum og nettverket for asylmottak i NHO Service er medlemsorganisasjonar for kommunale, ideelle og private drivarar av norske asylmottak. Dei to organisasjonane har til samen meir enn 80 prosent av den norske mottakskapasiteten som medlemmar.

- Vi sitt naturleg nok på eit erfaringsgrunnlag ingen andre har, knytt til nettopp drift av asylmottak. Vi har over tid vore gjennom mange forsøk på forskjellige mottakskonsept, når ulike regjeringar har teke initiativ til dette. Vi har etter kvart opparbeidd erfaringar om kva som fungerer godt, samt kva som fungerer mindre godt i praksis.

Tor Brekke, leiar av nettverket for asylmottak i NHO Service og Tore Vaagen, styreleiar i Driftsoperatørforum (DROF).

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: