Ap vil ha forbud mot privat barnevern

barn slåss

Illustrasjonsfoto

Det skal være forbudt for andre enn det offentlige og ideelle aktører å drive barnevern, foreslår Arbeiderpartiet. Forslaget møter motbør fra KrF. Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel, som organiserer kommersielle og ideelle aktører, mener Aps forslag vil ramme barna.

Ap fremmet onsdag et forslag i Stortinget om at barnevernsinstitusjoner skal drives kunn av det offentlige og ideelle aktører. Partiet ønsker også at regjeringen legger frem en plan for gradvis opptrapping av offentlig og ideelt eierskap og drift av institusjonsplasser i barnevernet, skriver avisen Vårt Land i dag.

Krf vil ha kvalitet

- Vi tror ikke nødvendigvis at et forbud mot private aktører vil være mest tjenlig for barna og familiene. Vi jobber for kvalitetssikring av barnevernet, uavhengig om det er offentlige, ideelle eller private tjenester, utaler Geir Jørgen Bekkevold, stortingsrepresentant for KrF og medlem av Familie- og kulturkomiteen til avisen.

Stor mangel på plasser 

- Det er stor mangel på barnevernsplasser i Norge, og de privatdrevne tilbudene leverer et tilbud av høy kvalitet, sier Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel til Vårt Land.

- Halvparten av oppholdsdøgnene i institusjon i 2017 var hos private, 16 prosent hos ideelle, mens det offentlige håndterte de resterende 35 prosent, sier hun og legger til:

- Det sier seg selv at det private barnevernet da er svært verdifullt for det norske samfunnet. Når kvaliteten i tillegg er svært god, er det vanskelig å forstå Aps logikk i denne saken.

- Private og ideelle bedrifter er underlagt samme godkjennings- og kontrollmyndighet som barnevern drevet av offentlige aktører. Disse kontrollene viser at private leverer tilbyr et minst like godt barnevern som offentlige aktører, sier Kaltenborn til Vårt Land.

Se saken  i Vårt Land 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!