NHO Service og Handel

Innhold

Stortingspresidenten åpnet PTØ Gardermoen

Nyhet, Helse og velferd, Rehabilitering

Publisert

Trøen og Furulund

Stortingspresident Tone W. Trøen og fagsjef i NHO Service og Handel Torbjørn Furulund under åpningen av PTØ Gardermoen. (Foto: Anita Hanken)

-Dette er et nytt og meget viktig tilbud barn og unge med cerebral parese, sa stortingspresident Tone Trøen da vår medlemsbedrift PTØ Gardermoen ble offisielt åpnet 21. april.

PTØ Gardermoen tilbyr habilitering til barn, ungdom og voksne med sykdommer eller skader i sentralnervesystemet.

– Barn og unge med nevrologiske sykdommer trenger et slikt viktig og høykompetent habiliteringstilbud. Å være på et treningsopphold her er jeg sikker på styrker både den fysiske og psykiske helsen, sa stortingspresident Tone W. Trøen under åpningen.

Bygget på dugnad

I sin åpningstale fortalte styreleder i PTØ Tor Inge Martinsen historien om hvordan ildsjeler bygget et nytt helsetilbud på begynnelsen av 1990-tallet. PTØ er bygget på dugnad av foreldre som ønsket et bedre tilbud for sine CP-rammede barn. Tilbudet er finansiert av det offentlige siden 2002, og er i dag en del av spesialisthelsetjenesten.

– Med nytt hovedsenter ved Gardermoen Campus har vi realisert drømmen om nye, flotte lokaler i et større helsemiljø. Dette er det største løftet i vår brukerorganisasjons historie, sier direktør Vibeke Johnsen.

Attraktiv kommune

For PTØ, som har brukere fra hele landet, var det svært viktig med en sentral plassering for det nye senteret.

– Ullensaker er en svært attraktiv kommune å etablere seg i. Gardermoen er et knutepunkt som gjør det mulig å nå ut til brukere over hele landet, sier Johnsen.

Mer om satsingen på Gardermoen

PTØ Gardermoen

Fra venstre: direktør Vibeke Johnsen,  fagsjef i NHO Service og Handel Torbjørn Furulund og styreleder i PTØ Norge Tor Inge Martinsen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!