NHO Service og Handel

Innhold

Permitterte alle ansatte

Nyhet, Helse og velferd, Rehabilitering

Publisert

#205

(Foto: Stig Rune Pedersen)

– Det oppleves som paradoksalt at det blir sagt at en trenger hele helsevesenet, men så endte vi opp med ikke å kunne jobbe, sier fysioterapeut Silje Aukrust ved vår medlemsbedrift Godthaab Helse og Rehabilitering.

Over 700 ansatte i private rehabiliteringsinstitusjoner i Helse Sør-Øst har vært permittert på grunn av koronapandemien. Godthaab Helse og Rehabilitering stengte dørene da sykehusene sluttet å sende pasienter, skriver Dagens Medisin.

Institusjonen har avtale med Helse Sør-Øst om å tilby rehabilitering for blant annet pasienter med hjerte- og karsykdommer og revmatologiske pasienter som har gjennomgått operasjoner. 80 prosent av driften er basert på såkalt «sømløs overføring»; pasienter som kommer direkte fra sykehus.

– Vi kjente tidlig på en uro, da vi så at færre pasienter ble henvist til oss fordi sykehusene kuttet ned på planlagte operasjoner. Etter hvert tenkte jeg at «dette går ikke på sikt», og så endte det med permittering. Å være permittert, innebærer så klart bekymring. Det er også tøft å sitte hjemme og lure på om arbeidsplassen overlever.

Dagens Medisin har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt