Ingen øvre aldersgrense for å nyte naturen

Publisert

#205

Foto: Norsk Friluftsliv.

Beboere og ansatte fra sykehjemmene på Rødtvedt og Romsås har vært på overnattingstur i lavvo til Isdammen i Oslo.

Rødtvedt og Romsås driftes av Attendo som er medlem av NHO Service.

Allerede før frokost var beboerne klare for å dra på overnattingstur som ble arrangert av Norsk Friluftsliv. Varmt tøy var funnet frem og soveposene klare, utålmodige beboere ventet kun på avreise. Norsk Friluftsliv ordnet med lavvo, feltsenger og soveposer som Sykehjemmene fikk i gave.

Attendo har en visjon om å skape bedre hverdagsliv for sine beboere, og i det ligger at man skal ivareta at beboerne får gjøre det man er vant til. Det å være ute på tur i skog og mark er en av våre grunnleggende verdier og noe de fleste har et forhold til. Og når man får hjelp til å arrangere turen av Norsk Friluftsliv var det få betenkeligheter fra både ledelse, ansatte og pårørende til å gjennomføre en overnattingstur i det fri.

– Dette er et spennende prosjekt, og utrolig sporty ansatte som er villig til å prøve en utradisjonell sykehjemsaktivitet. Mennesker uansett alder og helse har glede av å være ute i naturen. Selv om kanskje helsen og hukommelsen svikter er det viktig å skape gode øyeblikk som de eldre har glede av der og da, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.     

Daglig leder ved Rødtvedt Sykehjem, Jacqueline Sæby, forteller at opplevelsen av overnattingsturen utelukkende er positive for både beboere og ansatte. Hun tenker at det å fylle på med friluftsaktiviteter i et ellers rikholdig aktivitetsprogram vil være et fint supplement for beboere som ønsker det.

-  Vi er opptatt av at våre beboere skal ha det bra hos oss, og vi kan godt bruke naturen mer enn hva vi gjør i dag. Vi har både dyr og sansehage her, men det å komme ut i naturen og nyte den roen vi finner der har bare positive sider. Dette kommer vi til å gjøre mer av fremover, og det er ikke utenkelig at det blir flere overnattingsturer på sikt, sier Sæby.

Hun tror også at denne typen aktiviteter er bra for de ansatte.

– Når vi som sykehjem tør å være utradisjonelle og prøve nye ting skaper vi stolthet og engasjement blant våre ansatte. Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra både beboere og pårørende på denne turen, og det gjør at vi som jobber her føler arbeidsglede. Dette smitter over på de som bor på Sykehjemmet, forteller hun videre.

Som seg hør og bør ble det både grilling, pappvin og gitarspilling rundt bålet i løpet av kvelden. De vet å kose seg på Romsås og Rødtvedt Sykehjem.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: