Veileder om håndtering av personopplysninger

Publisert

Personvern

Bemanningsbyrået og kunden skal bli enige og avtale bruk og overføring av personopplysninger seg imellom. Tegning: ColourBox.com.

Personvern og håndtering av personopplysninger er en utfordring for mange. Her er en ny veileder på norsk og engelsk som en hjelp for bemanningsbransjen i møte med nye regler om databehandling som trådte i kraft i 2018.

Nye regler om databehandling er trådt i kraft i 2018. Vi får en del spørsmål om personvern og særlig hvem som er behandlingsansvarlig og databehandler av personopplysninger etter EUs personvernsforordning. Veilederen skal gi hjelp.

Beskyttelse av personopplysninger er et viktig tema når man skal levere eller signere kontrakt om bemanningstjenester.

Bemanningstjenestenes egenart gjør at de så og si alltid omfatter behandling av personopplysninger og at det skjer en utveksling av slike opplysninger med tredjeparter, særlig med kunder, for å finne ut hvilke jobbsøkere som passer til en jobb. I dette forholdet kan det oppstå usikkerhet om hvem som er uavhengig behandlingsansvarlig og hvem som er databehandler av personopplysningene etter definisjonene i EUs personvernforordning. Vi understreker at personvernforordningen på ingen måte har snudd opp ned på dette området, og at bemanningsbyråenes rolle ble vurdert på samme måte etter det tidligere personverndirektivet i EU.

Beskyttelse av personopplysninger er et viktig tema når man skal levere eller signere kontrakt om bemanningstjenester.

Dette betyr at bemanningsbyrået og kunden blir enige om eller avtaler bruk og overføring av personopplysninger seg imellom. Hensikten med denne veilederen er å gi kunnskap om dette forholdet. Den beskriver forskjellige bemanningstjenester og viser hvordan rollene som uavhengig behandlingsansvarlig(e) og / eller databehandler(e) oppfattes i de ulike tjenestetilbudene. På denne måten klargjøres de ulike partenes forpliktelser og ansvar for personopplysningene, samt hvilke ordninger som må etableres sammen med kunden. Målet med dette dokumentet er derfor å klargjøre bruken av personvernforordningen innenfor bemanningstjenester.

Veilederen er utviklet av en arbeidsgruppe under bemanningsbransjens internasjonale organisasjon, World Employment Confederation og er tilgjengelig på norsk og engelsk.

Norsk versjon (pdf)

Engelsk versjon (pdf)

En oppdatering fra Google Chrome inneholder en feil som gjør at mange ikke får lastet ned PDF'er. Hvis dette gjelder deg, bør du enten nedgradere til forrige versjon av Google Chrome eller bruke for eksempel Internet Explorer.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?