#205

Vi mener

Når vi snakker, blir du hørt. Vi fronter dine saker. Jo flere bedrifter vi er, desto større slagkraft har vi.

Siste nytt:

 1. Hvem bløffer?

  - LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Ap's Tuva Moflag bagatelliserer de negative effektene av innleiebegrensningene som innføres fra 1. april, og hevder at Høyre bløffer og feilinformerer. Det kan ikke stå uimotsagt, skriver Even Hagelien.

 2. Lovforslag vil styrke forbrukerrettigheter

  Regjeringen har lagt frem en proposisjon til Stortinget med forslag til endringer i forbrukerkjøpsloven. Målet er å styrker forbrukeren, samt å gjøre loven mer tilpasset den teknologiske utviklingen.

 3. Vi støtter skjerpede miljøkrav i offentlige anskaffelser

  En høring om at miljøhensyn alltid skal vektes 30% offentlige anbud, er gjennomført av Nærings- og fiskeridepartementet. NHO Service og Handel støtter skjerpede miljøkrav i offentlige kontrakter, men er kritisk til utformingen av forslagene.

 4. Korthuset faller

  - Norsk politikk på sitt beste er når vi finner treffsikre og gode løsninger på konkrete utfordringer. Regjeringens arbeid med nye regler for innleie i arbeidslivet representerer det stikk motsatte. Men nå begynner korthuset å falle, i takt med at virkeligheten innhenter de radikale forslagene, skriver Anne-Cecilie Kaltenborn i Dagens Perspektiv.

 5. Ja til styrekvotering – med forbehold

  Lovpålagt kvotering er ikke et ønsket virkemiddel. Men fordi utviklingen mot bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet går tregt, sier NHO ja til å prøve ut kjønnskvotering i selskapsstyrer. Høringssvar til regjeringsforslag er sendt inn på vegne av NHO og tilsluttede landsforeninger.

 6. Konkurranse på like vilkår

  NHO Service og Handel støtter forslaget om å fjerne det midlertidige deklarasjonsunntaket for varer under 350 kroner. På denne måten kan våre bedrifter konkurrere med forbrukerimporterte varer på likere vilkår.

Myter og fakta om konkurranse

Heftet tar for seg myter og fakta om konkurranse. Vi ser særlig på helse- og omsorgstjenester.

Kvalitet19

Vi har analysert 190 kommuner og laget rapporter for 90 av disse. Det viser hvem som er best på kvalitet og kostnader.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt