NHO Service og Handel

Innhold

Kompetansestandard for renholdsbransjen

Etableres av og for bransjen.

Medlemsbedrifter i NHO Service og Handel har 10.000 årsverk innen renhold. Hver dag leverer flere tusen renholdere ulike type renholdsoppdrag til små og store virksomheter over hele landet. Kvalitet, profesjonalitet og faglig kompetanse har derfor alltid vært viktig for bransjen, og det er lang tradisjon for fagopplæring.

Til nå har hver bedrift selv stått for grunnleggende opplæringen. Det har også vært få eller ingen muligheter for å formalisere yrkeskompetanse før fagbrev. Bransjen ønsker derfor å etablere en felles ramme for faglig kompetanse og en digital plattform for å gjennomføre og følge opp opplæringen. Målet er å kunne lansere en felles "Kompetansestandard for renholdsbransjen" sommeren 2021. Med en felles kompetansestandard, vil renholderne få mulighet til å oppnå formaliserte kompetansenivåer som både er felles for bransjen, og som kan være en vei mot Fagbrev.

For bransjen vil kompetansestandarden kunne sikre minimum faglig kompetanse for alle renholdere, gjøre bransjen til en enda mer profesjonell og attraktiv arbeidsplass med en tydelig karrierevei, samt styrke bedriftenes konkurransekraft.

Klikk her for å lese mer om Kompetansestandarden.

Nyheter

Aktiviteter

Ønsker du mer informasjon, ta gjerne kontakt:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt