NHO Service og Handel

Innhold

Kompetansestandard Renhold

Etableres av og for bransjen.

Medlemsbedrifter i NHO Service og Handel har mer enn 10.000 årsverk innen renhold. Hver dag leverer våre renholdere ulike renholdsoppdrag til små og store bedrifter over hele landet. Kvalitet, profesjonalitet og fagkompetanse har derfor alltid vært viktig for bransjen.

Til nå har bedriftene selv stått for grunnleggende opplæringen. Det har også vært få eller ingen muligheter for å formalisere yrkeskompetanse før fagbrev.

Bransjen etablerer derfor en felles Kompetansestandard for minimum faglig kompetanse. Opplæringen skjer gjenom en app som gjør det enkelt både for renholderne og lederne å gjennomføre og følge opp opplæringen.

En ekstern verifisering sikrer at kompetansen vil være lik uavhengig av hvilken bedrift renholderen har fått opplæringen i. Kompetansestandarden gir dermed mulighet for å oppnå kompetansenivåer som både kan være frittstående eller danne et godt grunnlag for en karrierevei mot fagbrev. Det legger til rette for livslang læring.

Kompetansestandarden ble feiret og lansert 16. juni. Vi vil takke alle som bidro underveis i prosjektet eller som bidro til å gjøre feiringen helt spesiell for oss alle. Kompetansestandarden er først tilgjengelig for bransjens egne medlemmer. Om dere er interessert i å ta den i bruk, ta kontakt med prosjektleder.

Nyheter

Aktiviteter

Ønsker du mer informasjon, ta gjerne kontakt:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt