NHO Service og Handel

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

1701 resultater

Type artikkel
Velg område
1701 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Næringspolitikk

  - Regjeringen fjerner medisinen de selv ser virker

  Regjeringen la i dag frem forslag til støttetiltak under koronakrisen. "Vi er enige i regjeringens diagnose og medisin; Det er bedriftene som rammes hardest av smitteverntiltakene som må få kompensasjon. Men alle som trenger medisinen må få den. Ikke bare kultur og reiseliv", sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

 2. Nyhet, Næringspolitikk tallogfakta

  Kompensasjon for å hindre oppsigelser i service

  Kompensasjonsordningen må forlenges og bedriftens kostnader ved permittering og sykemelding må reduseres. Dette er viktigst for å unngå unødvendige konkurser og arbeidsledighet i service-bransjene i høst, viser ny undersøkelse fra NHO Service og Handel.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Tall og fakta, Drift og Service, Kantine tallogfakta

  Kraftig økning i oppsigelser i servicebransjene

  Antall bedrifter som har sagt opp ansatte har økt kraftig den siste måneden. - Uten en forlengelse av kompensasjonsordningen frykter bedriftene å måtte si opp enda flere. Situasjonen er verst for landets kantinebedrifter, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

 4. Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd helsepolitikk, helseogvelferd

  Lederskap, ikke eierskap

  De siste månedene er det fremsatt spekulasjoner fra ulike hold om at private tilbydere kan være en trussel for smittevernet, først og fremst av organisasjonen For Velferdsstaten som har som formål å bekjempe private aktører i den offentlige, skriver Torbjørn Furulund, direktør helse og velferd i NHO Service og Handel, i avisen Vårt Land.

 5. Nyhet, Sikkerhetsbransjen, Lønn og tariff

  Flere vektere er tatt ut i streik fra onsdag 23. september

  Norsk Arbeidsmandsforbund har varslet opptrapping av streiken og tar ut ytterligere 389 vektere ansatt i Securitas AS og Avarn Security AS fra onsdag 23. september.

 6. Nyhet, Næringspolitikk, Sikkerhetsbransjen sikkerhetspolitikk

  Krever kulturlivets kompensasjonsordning

  NHO Service og Handel mener det er totalt urimelig at kulturlivets kompensasjonsordning ikke gjelder for ordensvaktsegmentet. Fire av fem virksomheter i sikkerhetsbransjen opplever sviktende etterspørsel i koronatiden, skriver Aktuell Sikkerhet.

 7. Nyhet, Bemanning og rekruttering

  Vikarbransjen er «støvsugd» for personell.

  Vikarbransjen er «støvsugd» for personell. Samtidig fører forsinkelser i utsending av politiattester til at nye vikarer venter i opptil tre uker før de kan jobbe, skriver Bergensavisen (BA).

 8. Nyhet, Handel

  Nyhetsbrev fra Handel

  Nyhetsbrev nr. 3 - 2020 er nå tilgjengelig på web for Handel

 9. Nyhet, Lønn og tariff, Renhold oppgjøret2020

  Utsetter forhandlinger om renholdsoverenskomsten

  Vi må utsette de planlagte forhandlingene av renholdsoverenskomsten med Norsk Arbeidsmansforbund (NAF) som var berammet til 23. - 24. september.

 10. Nyhet, Lønn og tariff oppgjøret2020

  Vekterstreik etter brudd i meklingen mellom NHO Service og Handel, Parat og NAF

  803 vektere tas ut i streik onsdag 16. september. Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) valgte å gå til streik etter mekling på overtid med NHO Service og Handel natt til onsdag.