– Vi må skjerpe oss på innleie

Dame holder foredrag

Advokat Tonje Thue Width fra NHO Service og Handel under Hires frokostmøte. (Foto: Baard Fiksdal).

- Både bedriftene som leier inn og bemanningsbransjen må skjerpe seg, ellers blir hele bransjen forbudt, mener blikkenslager Jarle Kristiansen.

Et frokostseminar i regi av Hire Bemanning AS sist uke satte fokus på viktigheten av at bedriftene bruker seriøse bemanningsbyråer.

- Det som er helt klart er at bemanningsbyråene og innleiefirmaene må skjerpe seg, sier Jarle Kristiansen til Blikkenslagere.no. Han er daglig leder i Olaf Johansens Eftf AS, og sitter også som oldermann for VBL i Oslo og Akershus. Her har han et klart budskap til medlemmer i VBL.

- Det er viktig at VBLs medlemmer følger reglene for innleie og bruker seriøse bemanningsbyråer som har de kriteriene som stilles. Det er mange bemanningsbyråer der ute som tilbyr arbeidskraft, men bruk de som er seriøse, sier Kristiansen.

Krav om godkjenning

Advokat Tonje Thue Width fra NHO Service og Handel tok opp seriøsiteten for utleiefirmaer. Hun påpekte viktigheten av at utleiefirmaer registrert som revidert arbeidsgiver av NHO (RA-bedrift) og at de er registrert hos Arbeidstilsynet. NHO Service og Handel anbefaler at de som leier inn bør stille krav til RA-godkjenning, fordi dette er den beste måten å sikre seriøsitet fra innleier sin side.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?