Unge ledertalenter får prøve seg som toppledere

25 ambisiøse og dyktige ledertalenter fra hele landet skal 20. oktober skygge kjente toppledere fra norsk næringsliv under «Leder for en dag» i regi av Ungt Entreprenørskap. Helene Bruvik fra Hetland vgs skal følge Maalfrid Brath hos vårt medlem ManpowerGroup og Louise Strømstad Brinkmann fra Vinstra vgs skal følge NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Hvert år gjennomfører Ungt Entreprenørskap programmet «Leder for en dag», og i år har 25 håndplukkede ledertalenter fra hele landet, som har hatt Ungdomsbedrift eller Studentbedrift med Ungt Entreprenørskap, blitt matchet med toppledere fra næringsliv, organisasjoner og gründereselskaper. - Leder for en dag er en fantastisk mulighet for unge til å oppleve ledelse på øverste nivå, der de får gode erfaringer å ta med seg videre i sin karriere, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Nykkelmo stiller også i år som toppleder selv, og legger opp dagen så ledertalentet som skal følge henne får innsikt i alt fra interne møter med strategisk fokus, møter med samarbeidspartnere, kontakt med politikere og media og ellers får oppleve hvor variert en toppleders dag kan se ut. - Det som er gjennomgående i en leders hverdag er at en haug med beslutninger må tas for at bedriften skal ledes i riktig retning, og målet med Leder for en dag er å gi unge et bilde av lederrollen og motivere dem til å ta steget selv, sier Nykkelmo.

Forrige skoleår etablerte over 13.000 elever og studenter ungdoms- eller studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap. De 25 ledertalentene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut basert på sine prestasjoner i dette arbeidet, og blir koblet opp mot en toppleder fra et relevant selskap eller organisasjon.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?