Innleieforbudet: 10 000 mennesker mister jobben

60 % av bedriftene i bemanningsbransjen må si opp ansatte som følge av innleieforbudet. Det viser en fersk medlemsundersøkelse fra NHO Service og Handel.

Se omtale i Dagens Perspektiv

Før nyttår vedtok Stortinget nye, strenge regler for innleie av arbeidskraft i Norge. Med noen unntak er det ikke lenger adgang for bedrifter å leie inn arbeidskraft fra bemanningsbyråer og vikarbyråer ved midlertidige behov. I bygg- og anleggsbransjen i og rundt Oslo strammes det enda mer inn: Her blir det helt forbudt med bemanningsbyråer.

Tidligere har flere bemanningsbyråer, særlig i byggebransjen gått ut og sagt at de må si opp folk som følge av de nye reglene.

Ferske tall viser at svært mange i bemanningsbransjen – hele 60 prosent av NHO Service og Handels medlemsbedrifter − ikke ser annen mulighet enn å si opp ansatte.

En inngangsport som stenger

60 prosent av de spurte i en medlemsundersøkelse som NHO Service og Handels har gjennomført oppgir at de må si opp ansatte som følge av innleieforbudet.

I snitt oppgir bedriftene at de må si opp 61 ansatte. Ifølge NHO Service og Handel betyr dette at hele 10.000 mennesker går en usikker tid i møte.

− Dette er alvorlig. Mange av dem som mister jobben nå, får ikke automatisk en ny jobb. De går fra å ha en fast arbeidsplass med kollegaer og trygge rammer, til å stå på bar bakke. Dette skjer i en urolig tid som er krevende for folk fra før, uttaler Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel til Dagens Perspektiv.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt