40 RIV-ansettelser i Toma

Publisert

Godt samarbeid gir gode løsninger. Fra venstre Conny (Lexmond), næringslivskontakt i bedriften Sens, Fred, regionsansvarlig i Ringer i vannet Ingeborg Malterud, driftssjef i Toma Security Karl Erik Søderstrøm og daglig leder samme sted, Rolf Gunnar Reisænen.(Foto: Baard Fiksdal)

Godt samarbeid gir gode løsninger. Fra venstre Conny Lexmond, næringslivskontakt i bedriften Sens, Fred, regionsansvarlig i Ringer i vannet Ingeborg Malterud, driftssjef i Toma Security Karl Erik Søderstrøm og daglig leder samme sted, Rolf Gunnar Reisænen.(Foto: Baard Fiksdal).

-Toma vokser, leste og jeg, og tenkte yes – da blir det mere jobb på meg. Fred sitter i kantinen til Toma Security i Oslo og bokstavelig talt klapper i hendene.

Tomakonsernet vokser. Tanken om et inkluderende arbeidsliv er med i veksten. Tidligere i år fikk selskapet pris av NHO for sin innstas i Ringer i Vannet, etter dette fulgte IA-prisen i Hordaland. Nå har bedriften igjen ansatt to mennesker som begge sto langt fra arbeidslivet.

Toma er nær 40 sosialt forankrede rekrutteringer. Det er bra for den som får en ny sjanse, trygg rekruttering for bedriften og et godt eksempel på at norsk næringsliv gjør en viktig innsats.
Fred bærer vekteruniformen med stolthet og godt fornøyd med å ha jobbet et år i Toma. Med bakgrunn fra salg og markedsføring i hjemlandet Filippinene, med erfaring fra renhold og som pleieassistent var det tungt å få en bråstopp i yrkeslivet med et brudd i ryggen.

Etter år med behandling kom han via Ringer i Vannet og Arbeid og Inkluderingsbedriften, Sens, inn til Toma. Dette ble starten på arbeidspraksis, en ny yrkesvei som vekter. Ryggen er mye bedre og læringskurven positivt stupbratt.

Fred er en av to arbeidssøkere som har fått sjansen på denne vaktavdelingen

- Gode ressurser kommer ikke alltid til bordet på grunn av mangelfulle Cver, men når de presenteres gjennom et system og man kan teste om det fungerer i praksis, kan man som bedrift ta sjansen, forteller driftssjef Karl Erik Søderstrøm.

Daglig leder for Toma Security, Rolf Gunnar Reisænen, legger til:  – Alle ansatte skal tilfredsstille våre krav og vi må ha kandidater som er rett for oss. Der ser vi en god utvikling i samarbeidet, og vi ser også at de som blir hos oss er stabil arbeidskraft. Han skryter av Fred for at han alltid møter på jobb og har et vinnende vesen, noe kundene setter pris på.

Og Fred, han har planer om å bli.
– Jeg lærer noe nytt hver dag, og trives så godt at jeg ikke vil være borte.
Tekst og Foto:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?