88 kurs får 23 millioner kroner for å forberede voksne på å ta fagbrev

renholder

1000 voksne får ekstra hjelp til å skaffe seg et fagbrev gjennom disse kursene.

Fakta om ordningen

  • Kompetansepluss prøveordning med fagopplæring ble første gang lansert i 2018. Det er Kompetanse Norge som forvalter ordningen.
  • Målgruppen er voksne arbeidstakere med lav formell utdanning, som trenger opplæring for å kunne ta fagbrev som praksiskandidat.
  • Virksomheter kan søke om penger gjennom ordningen, som skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet.

Kompetanse Norge deler ut midlene gjennom prøveordning med fagopplæring i Kompetanse pluss. Målgruppen er voksne arbeidstakere, primært med lav formell utdanning, som trenger opplæring for å kunne ta fagbrev som praksiskandidat og som i tillegg har behov for å styrke sine grunnleggende ferdigheter, norsk- eller samiskferdigheter. Målet med opplæringen er å styrke deltakernes grunnlag for å ta praksiskandidateksamen.

Kursene er også åpne for permitterte og arbeidsledige. Av de 997 planlagte deltakerne har 556 innvandrerbakgrunn og 265 er permitterte under pandemien.

De 88 kursene er fordelt i fagområdene renhold, bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag, salg, service og reiseliv og teknologi- og industrifag.

Se oversikt her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt