På tide å søke sommerjobb!

Publisert

Det er nå i februar at de fleste sommerjobbene blir utlyst, så skynd deg å sjekke mulighetene!

I disse dager legger mange arbeidsgivere ut stillingsannonser for sommerjobber i 2023. Nå i begynnelsen av februar ligger det ute nesten 7.500 sommerjobber på Navs egen side; arbeidsplassen.no.

Mange arbeidsgivere sier til Nav at de nå strever med å skaffe nok arbeidskraft. Det gjelder særlig innen reiseliv, bygg og anlegg, helse og omsorg og salg og service.

Ungdom er villig til å jobbe noen uker om sommeren, både for å tjene litt penger, men også for å skaffe seg kunnskap om hvordan det er å være i arbeidslivet. Det kan også en være slik at de som tidligere fikk disse sommerjobbene kanskje kom fra et annet land. Som følge av pandemien har det vært vanskelige å rekruttere tilbake, og dermed har det åpnet seg mange nye muligheter for at den lokale ungdommen kan få sommerjobb.

Foreldre og foresatte har en viktig oppgave i å inspirere ungdom til å søke på sommerjobb. Det er viktig å støtte opp om dette, fordi det gir ungdommen verdifull erfaring videre i livet. En sommerjobb er for mange den første smaken på voksenlivet; du tjener penger, du får kollegaer og du gjør en viktig jobb for bedriften. Ikke minst skaffer du deg god kunnskap om jobben du gjør og bransjen du jobber i. Kanskje gir det mersmak, slik at du vil satse på en utdanning innen dette yrket?

Ta en kikk på stillingsannonsene som ligger ute, både på Navs egen side; arbeidsplassen.no, men også hos bemanningsbyråene og finn.no.

På arbeidsplassen.no er det også lagt ut tips og råd om hvordan man kan søke på jobber, hvordan man forbereder seg til intervju, og hvordan man gjennomfører intervjuet.

Se arbeidsplassen.no

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt