Arbeidsgivers plikter knyttet til en varslingssak

Publisert

(F.v.) Karianne Ask og Solveig Holm Haraldseth, to erfarende advokater fra NHO Service og Handel, dele nyttig innsikt om hvordan du som arbeidsgiver håndterer en varslingssak.

De siste årene har vi sett en klar økning i antallet varslingssaker i norsk arbeidsliv. Sakene blir stadig flere og mer krevende. Hva er et varsel? Hvem kan varsle? Hva kan det varsles om? Og kanskje aller viktigst; hvordan skal varslingssaken håndteres på en korrekt måte?

Varsling er på dagsorden for våre advokater under Arendalsuka, tirsdag 15. august klokken 13. Fra vår seilbåt i Pollen serverer våre eksperter innenfor arbeidsrett bølgeskvulp, gode råd og streaming til Facebook.

Arbeidsgivers plikter
Regelverket om varsling ble endret fra 1. januar 2020. Arbeidsgiver har nå et større ansvar og flere plikter knyttet til varsling enn tidligere. Visste du at du som arbeidsgiver både har aktivitetsplikt, undersøkelsesplikt og omsorgsplikter knyttet til varslingssaken og dens involverte? Under vårt innlegg på Arendalsuka gir vi deg som arbeidsgiver bedre innsikt i pliktene og gjør deg bedre rustet til å håndtere kommende varslingssaker på en forsvarlig, trygg og profesjonell måte. Dårlig håndtering av varslingssaker kan få store konsekvenser både for arbeidsgiver og de øvrige involverte. Det er derfor essensielt å ha kunnskap om reglene samt å følge disse.

Advokat Karianne Ask ved NHO Service og Handel, er en av to foredragsholdere under Arendalsuka. Hun understreker viktigheten av arbeidsgivers plikter.

- I tråd med Arbeidsmiljøloven plikter arbeidsgiver å undersøke, behandle og søke avsluttet det kritikkverdige forholdet innen rimelig tid. Samtidig har du plikt til å ivareta de som varsler og andre involverte. Dette er blant temaene vi tar opp 15. august. Håper vi ses i Arendal!

Følg arrangementet digitalt på Facebook, tirsdag 15. august klokken 13 

NHO Service og Handel arrangerer seminaret " Hvordan håndterer du en varslingssak som arbeidsgiver?"
Tirsdag 15/8 Kl. 13:00 - 13:45
Sted: NHO Service og Handel sin seilbåt i Pollen

Seminaret streames på Facebook her

Se mer her