Forhandlinger om ny tariff for varehandel starter i dag

Publisert

gruppebilde rundt et bord

Handel og Kontor til venstre og NHO Service og handel til høyre. Foto: Baard Fiksdal

Handel og Kontor og NHO Service og Handel starter i dag forhandlinger om ny tariffavtale for varehandelen. Det er satt av to dager til forhandlingene.

gruppebilde rundt et bord

Det er satt av to dager til forhandlingene.

- NHO Service og Handel ser frem til forhandlingene. Handelsoverenskomsten er svært viktig for våre medlemsbedrifter, og vårt overordnede mål er like konkurransevilkår i bransjen. Partsamarbeidet med HK er godt, og vi ønsker hverandre lykke til i forhandlingene, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

NHO Service og Handel organiserer 1.800 virksomheter med 25.000 ansatte, fordelt på hele bredden av norsk varehandel. Her finner du leverandører og produksjonsbedrifter tilknyttet handel, grossister, detaljhandel, dagligvare, faghandel og håndverk. Våre bedrifter i denne bransjen omsetter for 130 milliarder kroner.

Norsk varehandel sysselsatte 377 400 i 2021 og omsatte samlet for 2 181 mrd. Det gjør næringen til landets nest største målt i antall sysselsatte, med ca 13 prosent av total sysselsetting, og tredje største næring ut fra bidrag til total verdiskapning i næringslivet, etter olje og gass og helse og omsorg.

Bedriftenes økonomiske situasjon

Gangen i et tariffoppgjør
Streik og konflikt
Søknad om dispensasjon fra konflikt
Permittering grunnet streik

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt