Innspill til EU-program for forskning og utvikling

Publisert

euflagg

NHO Service og Handel skal de neste to årene sitte i referansegruppe og gi innspill til rammeprogram for forskning og utvikling, Horisont Europa.

EUs neste syvårige rammeprogram for forskning og innovasjon – Horisont Europa, starter i 2021 med et foreløpig budsjett på 94 milliarder euro.

Forberedelsene til norsk deltakelse og innflytelse i rammeprogrammet er godt i gang.

Forskningsrådet følger arbeidet på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet. I dette arbeidet er det oppnevnt flere nasjonale referansegrupper. Referansegruppene skal være arenaer for innspill knyttet til Norges prioriteringer, strategiske prosesser og oppfølging av Horisont Europa.

De nasjonale referansegruppene skal bidra til å sikre godt samspill med nasjonale strategier, konkurransearena og utlysninger.

Mye ressurser og store muligheter

- Her er mye ressurser og store muligheter for norske virksomheter. Vi skal være godt orientert og langt fremme på det som skjer i Horisont Europa, sier advokat og spesialrådgiver Henrik Bjørge i NHO Service og Handel.

Forsikringsrådet har flere referansegrupper for å kvalitetssikre utvikling og deltagelse i programmet. I en av dem, den nasjonale referansegruppe for Implementering og deltagelsesregelverk i Horisont Europa, er Bjørge nylig blitt oppnevnt for to år. 

Referansegruppene skal være en kanal for informasjon og dialog om utviklingen av Horisont Europa med norske forskningsmiljøer, næringsliv, offentlige virksomheter og andre potensielle deltagergrupper, og bidra til å utvikle norske aktørers innsikt og deltagelse i rammeprogrammet.

Henrik Bjørge

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt