-Du kunne se hvordan selvtilliten vokste

Publisert

Uranienborghjemmet

Fra venstre foran: Mitra Bahramzadeh (resepsjonist) og Kine Green (daglig leder Aleris Omsorg). Bak fra venstre: Anita Lie Johannessen og Linda Storebø fra Aleris Omsorg, Mads Olsen og Jan Mario Martone (Spir Oslo), ldin Hasanagic (Aleris Omsorg) og Bengt Wassvik (Spir Oslo). (Foto: Baard Fiksdal).

- Det var en helt fantastisk å se. Carl Martin tok fagprøven som helsefagarbeider og ble som en ny person. Han fikk ny selvtillit og pågangsmot, sier Mads Olsen fra Spir Oslo som gjennom Ringer i vannet har bistått med jobb på Uranienborghjemmet som Aleris Omsorg drifter i Oslo.

Slik er rekruttering til din bedrift

  • Først kartlegges rekrutteringsbehovet ved din bedrift. Kortsiktig og langsiktig. Hva er kompetansebehovet? Lokale tiltaksbedrifter vil så stå for rekruteringen og finne den best egnete kandidaten.
  • Neste steg er ansettelse eller arbeidspraksis og evaluering. Under arbeidspraksis finner man ut om kandidaten gjør en god jobb, og er aktuell for ordinær ansettelse. Denne perioden er uforpliktende for begge parter. Personen vil være på Arbeidsavklaringspenger og bedriften har ikke lønnsutgifter i praksisperioden.
  • Også etter ansettelse garanterer tiltaksbedrifter oppfølging av arbeidsgiver. Målet er få en ny medarbeider som fungerer godt i jobben.

Carl Martin (51) var syk og havnet utenfor arbeidslivet i ni år. Han fikk bistand fra arbeids og inkluderingsbedriften Spir Oslo og Ringer i vannet til å få en deltidsstilling ved Uranienborghjemmet. I høst besto han teorieksamen for praksiskandidater og ble autorisert helsefagarbeider.

- Jeg har tidligere arbeidet i hjemmetjenesten og hadde nok praksis slik at jeg var kvalifisert til å ta prøven. Dette har vært veldig positivt for meg. Dette er et yrke jeg tror jeg vil trives godt med. Jeg liker å jobbe med mennesker, sier Carl Martin. Han ble koblet opp med Uranienborghjemmet på NHOs rekrutteringsdag tidligere i år. Her var det 150 deltakere som gjennomførte 500 speed-intervjuer i håp om å komme et skritt nærmere lønnet arbeid, og Carl Martin var en av de som fikk full klaff.

Ønsker å jobbe mer

Mitra Bahramzadeh (48), opprinnelig fra Iran, har arbeidet som selvstendig næringsdrivende og blant annet vært hudpleier. Hun var utsatt for en bilulykke for ti år siden som førte til skader i nakke og skuldre som hun fortsatt sliter med.

- Jeg vil derfor jobbe redusert. Jeg har nå en lav stillingsbrøk, men håper å kunne jobbe mer etter hvert, sier Bahramzadeh. Også hun er rekruttert av Aleris Omsorg gjennom Ringer i vannet og Spir Oslo. På Uranienborghjemmet arbeider hun i resepsjonen.

- Jeg begynte her i januar 2018 og ble fast ansatt i oktober. Jeg trives veldig godt, sier Mitra Bahramzadeh.

Jan Mario Martone  fra Spir Oslo overrakte sist uke et diplom til ldin Hasanagic og Kine Green i Aleris Omsorg for nyrekrutteringene. 

-For oss er Ringer i vannet et veldig godt tilbud. Rekruttering er kostbart og krevende. Det er meget verdifullt å få hjelp gjennom Ringer i vannet, sier Eldin Haranagic. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!