NHO Service og Handel

Innhold

Coor åpner store muligheter med Ringer i vannet

Nyhet, Arbeid og inkludering

Publisert

Coor signerte avtale

Signerte avtale: Katrine Hverven Sontum (HR-direktør) og Daniel Grönberg (leder for BU III), flankerer Ingeborg Malterud (regionsansvarlig for Ringer i vannet i Oslo, Akershus og Østfold).

Vår medlemsbedrift Coor er en av Nordens ledende Facility Management-leverandører. Det åpner store muligheter for folk som står utenfor arbeidslivet når Coor nå satser på Ringer i vannet og har signert en avtale som gjelder over hele landet.

Ringer i vannet er en rekrutteringsmetode utviklet av NHO. På oppdrag for medlemsbedriftene leter man blant folk med hull i CV-en for å finne den personen som passer bedriften best.  

Dette passer bra for Coor Norge som ønsker å  være inkluderende og ansvarsbevisste gjennom å gi folk som har falt utenfor arbeidslivet en ny sjanse.

- Derfor har vi nå tegnet en nasjonal samarbeidsavtale med Ringer i vannet. Målet er å tilføre selskapet variert og verdifull kompetanse, sier Katrine Hverven Sontum, HR-direktør i Coor.

-  Det er en stor glede for oss å få Coor med på laget. Servicebedrifter er viktige for Ringer i vannet, for de passer godt for mange av kandidatene våre. Coors kjerneverdier er i tillegg veldig like våre egne og derfor ønsker vi Coor velkommen med åpne armer og med en forventing om et langt og fruktbart samarbeid», sier Ingeborg Malterud, regionsansvarlig for Ringer i vannet i Oslo, Akershus og Østfold.

"Jeg bryr meg kultur"

-I Coor ønsker vi å hjelpe de som i dag står utenfor arbeidslivet ved å gi dem en ny sjanse. Vi ønsker å ta vårt samfunnsansvar på denne måten, ved å hjelpe enkeltmennesker i lokalsamfunnene der Coor er til stede», sier Daniel Grönberg, leder for Business Unit III i Coor Norge.

Samarbeidsavtalen gjelder for hele landet, og alle Coors sites i Norge kan dermed dra fordel av dette.

-Dette er ett av flere viktige initiativ som er satt i gang i selskapet vårt. I Coor er mennesker den viktigste ressursen og vi ønsker å være en inkluderende bedrift. Vi har skapt en «jeg bryr meg»-kultur innad i selskapet, der vi setter fokus på å anerkjenne kollegaer og skape stolthet for jobben vi gjør. I ekte «jeg bryr meg»-ånd ønsker vi nå også å videreutvikle dette konseptet til å omfatte mennesker utenfor Coor», sier Katrine Hverven Sontum, HR-direktør i Coor Norge. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!