«Petter uteligger»: - Verdien av arbeid er undervurdert

Publisert

#205

MER INKLUDERING: Petter Nyquist håper flere bedrifter blir flinkere til å inkludere mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet.

Petter Nyquist har gjennom sine TV-programmer «Petter uteligger», «Fra gata til Nordkapp» og «En ny sjanse» rørt en hel nasjon. Tirsdag delte han sine erfaringer under arrangementet «Arbeidslivets paradokser» hvor Arbeid & Inkludering var medarrangør.

Tirsdag morgen var det stappfullt i lokalene i Bankgården-lokalene i Arendal. På scenen sto Petter Nyquist, for mange kanskje bedre kjent som «Petter uteligger», som satte fokus på arbeidslivets paradokser og verdien av arbeid.

- Basert på de jeg kjenner og miljøet jeg ferdes i, så handler verdien av arbeid om det å ha noe å gå til, å være en del av noe. Det er viktig, men veldig undervurdert, sier Nyquist.

- For noen er arbeid alt. Jeg ser det blant annet når det kommer til å selge =Oslo. Det er det de har å stå opp for, det er der de møter mennesker og blir møtt med respekt, legger han til.

Høyere toleransegrense

Han mener at alle kan bli flinkere til å inkludere mennesker som har havnet utenfor, og det må starte med å erkjenne jobbene og tiltakene som allerede finner sted, mener han.

- Det er viktig å møte de som er i en slik situasjon med respekt. Noe av det viktigste er bedriftene, og de kan bli flinkere til å inkludere folk med forskjell bakgrunn. Man bør kanskje ha en høyere toleransegrense.

- Man bør også ha flere typer arbeidstrening-alternativer. Hvis man ikke har vært i arbeidslivet på noen år, så er det ikke enkelt å komme tilbake. Det handler om fleksibilitet, men også det å skaffe nok arbeidsplasser som gir folk en sjanse, sier han.

Arbeidslivets boks

Monica Volden Sivertsen, leder for veiledningsavdelingen for Arbeid & Inkluderings-bedriften Durapart, forklarer at de ser på arbeidslivet som en boks. Hvis du er innenfor boksen, så er du rimelig trygg. Men for å komme inn må man kjempe. Og målet med arrangementet var at de oppmøtte kunne reflektere rundt hva de kan gjøre for å bli mer inkluderende.

Monica Volden Sivertsen.

- Vi ønsker å sprenge denne boksen. Det trenger ikke bare å handle om myndigheter, politiske prosesser og næringslivet alene, men hver og en av oss kan sprenge boksen og slippe flere inn, sier hun.

Arrangementet «Arbeidslivets Paradokser – foredrag med Petter uteligger» ble arrangert i et samarbeid mellom Durapart AS, Arbeid & Inkludering, ASVL, Avigo, Lisand, Proflex AS, Mølla vekst AS, SetPro.

Se intervjuet med «Petter uteligger»: 

Denne videoen kan ikke vises her. Trykk på lenken under for å åpne video på eksternt nettsted i ny fane.

Se video her

Kenneth Stien

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!