Tildelt pris for inkluderingsarbeid: - Alle fortjener en ny sjanse

Publisert

#205

Inkluderende arbeidsplass: HMS- og kvalitetssjef i Mandals, Linda Brokke (fra venstre), daglig leder i Mandals, Roy Rødningen, og regionansvarlig for Ringer i Vannet i Agder og Rogaland, Leif Gunnar Holand.

Mandals sin innsats for arbeidsinkludering har ikke gått upåaktet hen. Denne uken ble de tildelt Brobyggerprisen 2018.

 

Slik er rekruttering til din bedrift

  • Først kartlegges rekrutteringsbehovet ved din bedrift. Kortsiktig og langsiktig. Hva er kompetansebehovet? Lokale tiltaksbedrifter vil så stå for rekruteringen og finne den best egnete kandidaten.
  • Neste steg er ansettelse eller arbeidspraksis og evaluering. Under arbeidspraksis finner man ut om kandidaten gjør en god jobb, og er aktuell for ordinær ansettelse. Denne perioden er uforpliktende for begge parter. Personen vil være på Arbeidsavklaringspenger og bedriften har ikke lønnsutgifter i praksisperioden.
  • Også etter ansettelse garanterer tiltaksbedrifter oppfølging av arbeidsgiver. Målet er få en ny medarbeider som fungerer godt i jobben.

Prisen, som deles ut av arbeids- og inkluderingsbedriften Mindus, deles årlig ut til bedrifter som har ansatt en ny medarbeider fra selskapet og på den måten har tatt et samfunnsansvar. De vektlegger også inkluderende arbeidsmiljø og vilje til å tilrettelegge på arbeidsplassen. Dette er kriterier Mandals virkelig oppfyller. I løpet av 2018 har de ansatt tre personer og to er i arbeidstrening.

- Tusen takk. Dette var veldig overraskende, hyggelig og morsomt. Jeg vil også henstille andre bedrifter til å bruke Mindus. Det er en fin måte å få tak i arbeidstakere. Vi mener at alle fortjener en ny sjanser, sier daglig leder ved Mandals, Roy Rødningen til avisa Lindesnes da han mottok prisen.

Dette er begrunnelsen for at akkurat Mandals ble tildelt årets brobryggerpris:

«Årets brobygger vektlegger interesser og ressurser hos den enkelte jobbsøker ved oppstart av praksis, og samtidig matches jobbsøker mot en jobb.

Jobbkonsulenter som har hatt jobbsøkere hos årets brobygger, opplever bedriften som veldig engasjert og med en egen evne til å lese jobbsøker og sette seg inn i deres situasjon. Bedriften tør å være direkte og si de tingene som kan være ubehagelige, men de gjør det på en slik måte at jobbsøker sitter igjen med en følelse av å bli hørt og forstått.

Mindus opplever og erfarer at årets brobygger har et reelt ønske om å bidra for å hjelpe de som står lengst unna arbeidslivet.

Årets brobygger er en bedrift som er flinke til å observere og komme med gode og konkrete tilbakemeldinger som kan brukes i arbeidet videre med å hjelpe mennesker ut i jobb».

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!