Ringer i Vannet-pris for inkludering til ISS

Publisert

Fra venstre: Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir i NHO Service og Handel, Carl-Fredrik Bjor CEO i ISS Norge, Hilde Sundt-Hansen, konserndirektør for People & Culture i ISS, Nina Melsom direktør arbeidsliv NHO og Kenneth Stien direktør i Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel.

Handlekraft 2021: – I løpet av første halvår ansatte ISS over 10 personer fra arbeids- og inkluderingsbedrifter. ISS viser ikke bare en inkluderende holdning, men gir også i praksis tillit og muligheter til personer som har stått utenfor arbeidslivet, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering.

#205

Carl-Fredrik Bjor CEO i ISS Norge og konserndirektør for People & Culture i ISS,  Hilde Sundt-Hansen. (Foto: Baard Fiksdal).

- Vi er veldig takknemlige for å motta Ringer i vannet-prisen. I ISS har vi lang tradisjon for å tilby arbeidspraksis, og i dag har vi mange flotte medarbeidere og faglærte som startet sin karriere hos oss, nettopp gjennom arbeidspraksis. Som en av Norges største private arbeidsgivere har vi et stort ansvar og det ansvaret tar vi på alvor. Sammen med Ringer i vannet skal vi være der for de som står på kanten av jobbmarkedet slik at vi sammen kan bidra til verdiskaping i samfunnet og et bredere mangfold i arbeidslivet, sier CEO i ISS Norge Carl-Fredrik Bjor.

Samarbeidet i 10 år

Ringer i Vannet-prisen går til bedrifter som særlig har utmerket seg ved å ansette personer fra arbeidsmarkedstiltak. Ringer i Vannet er en metode for inkludering som tar utgangspunkt i bedriftenes behov for arbeidskraft for å skape en god jobbmatch med personer som deltar på arbeidsmarkedstiltak i arbeid- og inkluderingsbedrifter.

- Gjennom 10 år har arbeids- og inkluderingsbransjen benyttet denne metoden for at flere kan gå fra tiltak til jobb. ISS-konsernet har vært en nær samarbeidspartner hele veien. Mange har gått fra trygd til jobb og lønn i ISS gjennom disse årene. Også i pandemiåret 2021 har ISS sett denne veien for rekruttering. I tillegg har ISS gode systemer for opplæring for at kandidatene kan gjøre en videre karriere i selskapet. Det er derfor svært fortjent at ISS-konsernet får denne utmerkelsen, både fordi de viser en inkluderende og investerende holdning til mennesker, uavhengig av bakgrunn og eventuelle CV-hull, sier Stien.

- Inkludering som god rekruttering

Administrerende direktør Anne Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel mener at Ringer i Vannet-metoden har bidratt til å snu perspektivet på inkludering.

- Gjennom Ringer i Vannet-metoden inviteres arbeidsgivere inn i inkluderingsarbeidet på en annen måte. Prinsippet er egentlig enkelt. God inkludering må også bli god rekruttering. Det skjer ikke gjennom pålegg og krav, men gjennom tillitsfullt samarbeid og god kartlegging, basert også på å løse bedriftenes behov for arbeidskraft. Gjennom tett oppfølging skapes det trygghet for varige ansettelser, sier hun. Kaltenborn mener det ikke er tilfeldig at nettopp ISS vinner årets Ringer i Vannet-pris.

- Handels- og servicenæringen har ofte vist at den verken er opptatt av merkelapper eller skylapper ved ansettelser. ISS-konsernet har lenge vært en motor for mangfold, ikke som et honnørord, men som en integrert del av selskapets kultur. Dermed skapes også gode og varige arbeidsplasser, sier hun.

Mer om Ringer i vannet

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt