- Vi har ikke en eneste medarbeider å sende ut av landet

to damer ved en bil

Helsefagarbeider Timmy Claire Claver (tv) og leder Katharine Gude i Smart Bemanning.

Å gjøre om et endelig vedtak i Utlendingsnemnda (UNE) skjer meget sjelden, men det skjedde etter påtrykk fra Katharine Gude i vår medlemsbedrift Smart Bemanning i Bergen. - Vi har ikke en eneste medarbeider å sende ut av landet, sier hun.

-Det er en stor krise i helsevesenet nå. Vi har ikke en eneste medarbeider å sende ut av landet. Folk dør eller står i fare for å dø. Dere må gjøre om på dette vedtaket, sa Katharine Gude i Smart Bemanning til Utlendingsnemnda.

Nemda gjorde om sin beslutning med et raskt vedtak. Dermed kan helsefagarbeider Timmy Claire Claver jobbe hundre prosent i Bergen.

-  Den 17. mars fikk jeg avslag på søknad om arbeidstillatelse fra Utlendingsnemnda, men Smart Bemanning ga ikke opp og gjorde sitt beste for å omgjøre UNEs vedtak. Nå kan jeg bli i Norge, og får lov å gjøre min plikt som helsepersonell. Jeg har lyst til å bidra så godt jeg kan, sier helsefagarbeider Timmy Claire Claver. Hun er opprinnelig fra Filipinene.

Timmy Claire Claver.

Vi som står i frontlinjen

- Vedtaket betyr veldig mye for meg, sier Timmy Claire Claver.
-  Jeg synes at vi som står i frontlinjene under koronakrisen har en viktig jobb. Vi gir ikke bare bistand, men også håp til mange, særlig de som er syke, sier hun.

Fast ansettelse i bemanningsbedrift var ikke godt nok

Problemet var at Utlendingsnemnda satte krav om fast ansettelse i en turnus og ikke anerkjente fast ansettelse med bemanningsbedrift som arbeidsgiver. Timmy Claire Claver hadde i utgangspunktet en 80 prosent stilling som ansatt i Smart Bemanning, men hun var ikke i en fast turnus.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt