NHO Service og Handel

Innhold

Hva vi gjør for ungdom som har lite å gjøre

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

to personer på en benk

Lars Fredrik Mørch, daglig leder i Namdalskysten næringsforening, og Sigrunn Sund, bemanningsrådgiver i Manpower, er glad for å lansere Jobbsentralen

Namdalskysten næringsforening laget i vår en plan for at ungdom lettere skulle komme i jobb. Vårt medlem Manpower spiller en viktig rolle. Nå settes planen ut i livet.

Lars Fredrik Mørch, daglig leder i Namdalskysten næringsforening, og Sigrunn Sund, bemanningsrådgiver i Manpower, er glad for å lansere Jobbsentralen. Dette er et tilbud som har kommet i stand etter næringslivet satte seg ned for å finne ut hva de kunne gjøre for ungdom, skriver Namdalsavisa. Som en start er det kommet inn 20 søknader fra ungdommer, skriver avisa.

- Ta kontakt

Lars Fredrik Mørch oppfordrer ungdom, som har lyst på en sommerjobb, til å ta kontakt.

– Vi vet at det er viktig at ungdom tar seg en sommerjobb, og vi som næringsforening har god oversikt over de bedriftene som finnes. Derfor oppfordrer jeg de som ønsker sommerjobb om å kontakte oss. Kanskje kan vi sette deg i kontakt med den rette bedriften, sier Mørch i en nettartikkel.

Han mener at jobberfaring i ung alder kan være med å bidra positivt til fremtidige studievalg.

– Vi vet at vi trenger økt kompetanse innen en rekke fagområder de neste årene. At ungdommer får prøve seg på relevante jobber i nærmiljøet, kan bidra til at de søker seg mot en utdanning som gjør at de senere i livet kan flytte tilbake til hjemstedet og bli en ressurs i nærmiljøet, legger Mørch til.

Manpower bidrar med kompetanse

– Dette er et prosjekt, som vi synes er spennende, og som vil tjene mange på ulike plan i Nærøysund. Vi ønsker å bistå ungdom til nyttig arbeidserfaring og meningsfull fritid samt hjelpe firma og enkeltpersoner til å få utført de måtte ha behov for. Dette vil kunne generere mange positive ringvirkninger og forhåpentligvis et varmere og mer raust samfunn, sier Sigrun Sund i Manpower.

Hun forteller at Manpower har engasjert seg fordi de allerede har erfaring med hvordan man kan få formalisert slike prosjekter.

– Vi jobber nå med å få satt dette i et system. Vi har allerede en digital plattform, som vi ser kan anvendes til dette formålet. Her kan ungdommer melde sin interesse, mens arbeidsgivere og enkeltpersoner kan legge inn hvilke oppdrag de trenger hjelp til. Vi kan bidra til at alt blir riktig med tanke på blant annet arbeidskontrakter, lønn, HMS og tilsvarende administrative oppgaver, forklarer Sund til nettstedet.

Se mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt