Klipp og føn trygger velferden

Publisert

frisører

Petite Frisørene har 5 salonger, 25 ansatte og bidro med 7,54 millioner i skatter og avgifter.

- Jeg blir stolt når jeg ser hva vår bedrift skaper av ringvirkninger i samfunnet, sier gründer og sjef i vår medlemsbedrift Petite Frisørene, Randi Eriksen til Budstikka.

Petite-frisørenes klipp og føn handler ikke bare om å gi kundene fine frisyrer. Bærumsbedriften finansierer også 13,3 lærerstillinger gjennom skatten de betaler.

- Når vi forstår hvor viktige dagens bedrifter er for velferden, forstår vi også hvor viktig det er å satse og tilrettelegge for morgendagens bedrifter, smiler Eriksen.  

Firmaet NyAnalyse har laget modellen som viser at Eriksens fem salonger og de 25 ansatte bidro med 7,54 millioner i skatter og avgifter sist regnskapsår. I tillegg kommer 0,9 million i indirekte skattebidrag fra leverandører og deres ansatte. Dette gir et samlet skattebidrag på 8,44 millioner - nok til å finansiere for eksempel 13,3 fulltids lærerårsverk, 16,5 politiårsverk eller syv store hjerteoperasjoner.

- Petite Frisørene er et fint eksempel på alle de små og mellomstore arbeidshestene i norsk økonomi som jobber hver dag for å skaffe seg inntekter og holde folk i arbeid. Skattebidragene de skaper går til å finansiere lærere, politifolk, sykehjemsplasser og andre offentlige formål. Denne sammenhengen bør synliggjøres for flere, ikke minst politikerne, sier Terje Strøm sjeføkonom i NyAnalyse til Budstikka.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!