- Det er som 17. mai, julaften og som å vinne i lotto

Publisert

lilleng

Frisør Anne Helene Lileng i vår medlembsedrift City Klipp i Sarpsborg (Foto: privat).

-Det er som 17. mai, julaften og som å vinne i lotto, sier Anne Helene Lileng i vår medlemsbedrift City Klipp om følelsen når hun og resten av landets frisører kan åpne dørene igjen senest 27. april. Salongene åpner innenfor strenge smittevernrutiner.

I snart fire uker har Anne Helene Lileng i likhet med alle andre norske frisører holdt stengt som følge av koronautbruddet. De første lettelsene i tiltakene mot koronaviruset kommer først etter påske. Det vil dermed gå ytterligere tre uker før frisørene kan åpne dørene igjen, forteller Anne Helene Lileng, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Tirsdag ettermiddag ble det klart at regjeringen «langsomt og varsomt» letter opp på koronatiltakene.
Se Gradvis gjenåpning!
 
-Daglig er jeg i kontakt med andre frisører og kunder over telefonen som lurer på hva som skjer. Det har vært helt merkelig, men det som smerter mest er å ikke vite hva som skjer, frykten for at familie, venner, kunder og meg selv skal bli dårlig. Vi har levd i en vakuumtilstand vil jeg si, alt har stått stille, poengterer Anne Helene Lileng overfor lokalavisen.
 
-  Vi vil trolig se lavere volum i starten. Det betyr færre kunder, færre behandlinger, og færre frisører på jobb, sier Anne Mari Halsan, direktør i Norske Frisør- og Velværebedrifter (NFVB) i NHO Service og Handel, til VG. 
 
Kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt