Enighet om Riksavtalen

Publisert

handtrykk

Clas Haarek Delp i Fellesforbundet og Magne Kristensen i NHO Reiseliv da forhandlingene startet i mars. Foto: Sara Kvam / Fellesforbundet

Det er kommet til enighet om Riksavtalen som er viktig for kantiner, catering og matomsorg. Fellesforbundet og NHO Reiseliv kom i dag i mål med meklingen om avtalen.

Resultatet for Riksavtalen viderefører rammen fra frontfaget på 5, 2 prosent. I tillegg til de sentrale tilleggene skal det gjennomføres lokale lønnsforhandlinger.

Resultatet av meklingen innebærer at alle arbeidstakere får et generelt tillegg på 7 kroner per time. Videre er minstelønnssatsen for 2 års praksis justert med 8 kroner per time, og minstelønnssatsene fra 4 års praksis i bransjen er justert med 10,50 kroner per time. Satsene for arbeidstakere med fagbrev er justert slik at de har en differanse på 10 kroner i forhold til satsene uten fagbrev.

-Et dyrt oppgjør

– Det har vært en svært utfordrende mekling, og dette ble et dyrt oppgjør. Vi er likevel glade for at vi kom i mål til slutt og unngikk en streik, sier forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv, Magne Kristensen.  Partene ble enige om en innretning som gir erfarne ansatte og de som har fagbrev et ekstra lønnsløft, noe vi mener er en riktig prioritering.

Resultatet, som er fremforhandlet, skal nå til uravstemning blant Fellesforbundets medlemmer, med frist 7. mai.

Samtidig melder Parat at deres forhandlinger fortsetter.

NHO Reiseliv har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?