Vektere overtar politiets ansvar for fangetransport

Publisert

#205

Vektere får fra høsten av ansvaret for transport av fanger i politiets varetekt. De neste to årene vil Hafslund Sikkerhet AS ta seg av over 4.000 fangetransporter i tre av landets fylker.

Fra 1. oktober skal ordningen prøves ut i to år i Telemark, Vestfold og Søndre Buskerud. Dette er første gang ansvaret med å kjøre fanger i politiets varetekt overlates til et privat selskap. Hvis erfaringene er gode, kan dette bli et gullkantet vekstområde for vekterbransjen, som allerede har passert politiet i antall årsverk her til lands.

Politiet vil fortsatt stå for transporten av de farligste fangene selv, samt de tilfellene der rømningsfaren er stor. Det er politiet selv som i hvert enkelt tilfelle vurderer hvorvidt politiets egne ressurser skal brukes. - Vi regner med at vi kommer til å ta ca. 90 prosent av oppdragene, sier direktør Gjerde i Hafslund Sikkerhet. Politimester Ole Petter Parnemann i Søndre Buskerud politidistrikt regner med at den private fangetransporten vil kunne gjøre det mulig for politiet å spare ressurser.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt