NHO Service og Handel

Innhold

Regjeringen utvider kompensasjonsordningen ut april

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

Næringsminister Iselin Nybø

Regjeringen har besluttet å utvide kompensasjonsordningen for næringslivet ut april. Støttenivået blir på 80 prosent, det samme som i januar og februar.

-Det er fortsatt veldig usikkert hvordan smittesituasjonen og smitteverntiltakene blir utover våren. For å gi økt trygghet og forutsigbarhet for næringslivet, forlenger vi kompensasjonsordningen for månedene mars og april, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

- Dette er en ordning som tar høyde for at det kan komme nye nedstengninger, slik den vi står oppe i nå, sier næringsministeren.

For å sikre forutsigbarhet, likebehandling over tid og automatikk i saksbehandlingen, vil ordningen i hovedsak være lik som for de foregående månedene. Omsetningsfallet må være på 30 prosent eller mer og bedriftene får dekket inntil 80 prosent av de faste, uunngåelige kostnadene.

– Støtten bedriftene får, øker i takt med omsetningsfallet, det vil si at større omsetningsfall gir mer støtte til de hardest rammede bedriftene. Når smitteverntiltakene nå blir strengere og gir større omsetningsfall, blir også støtten økt, sier næringsministeren.

Kompensasjonsordning for næringslivet (oppdatert: 06.01.2021)

Se mer i pressemelding fra dep.

Se også NHO:
- Veldig bra at regjeringen forlenger kompensasjonsordningen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt