12 barnehageassistenter klare for jobb

Publisert

#205

"Beste klassen jeg har gått i": Bak fra venstre: Madeleine G. Mathisen, Abrehet Gebrehivet, Emma Emilie Furø, Line Nordby, Avdyl Azemi, Ingjerd Johansen, Per Marius Hansen Andersen. Foran fra venstre: Kari Vaule Arntzen, Tore Jan Olsen, Lisbeth Rinden, Joakim Johansen og Ngun Sui Hnem. (Foto: Monica Volden Sivertsen).

I NAV–regi har Durapart denne våren gjennomført et helt nytt kurs for barnehageassistenter. Nå gjenstår praksis, så er tolv entusiastiske kandidater klare for å ansettes som barnehageassistenter i en barnehage nær deg.

Tekst og foto: Monica Volden Sivertsen

- Dette er den beste klassen jeg noen gang har gått i. Miljøet er forskjellen, vi har samarbeidet tett og lært alt sammen, det er veldig annerledes, sier Tore Johan Olsen (23). - Ja, dette er unikt, supplerer Joakim Johansen (19) Ingen er like i klassen, men alle respekterer hverandre. Det gjør at vi får kjempebra trening på å samarbeide med ulike folk.

Samarbeid er en kjernekompetanse i barnehager, og derfor har temaet vært sentralt i kurset, forteller fagansvarlig Kari Vaule Arntzen fra Durapart som er en medlemsbedrift i NHO Service.

"Mer seriøst og faglig enn jeg trodde"  Hele kurset er bygd på kompetansemålene for barne- og ungdomsarbeiderfaget. Som avslutning på teorien hadde klassen to-timers "teorieksamen" i kursets pensum. I tillegg til det barnehagefaglige gir kurset påfyll på seg selv som arbeidstaker og arbeidslivets krav og forventninger.

Gunn Eggebø fra Mindline har bidratt teoretisk og praktisk på bl. a motivasjon, konflikt og trening i å presentere seg selv. Det hadde kandidatene stort utbytte av når de kontaktet arbeidsgivere, banket på dører og solgte seg inn til barnehagene.

- Vi har lært mye om oss selv som arbeidstakere. Vi var profesjonelt forberedt, med oppdaterte CV og økt selvsikkerhet. Kurset hadde en bra fordeling mellom faglig og personlig utvikling, og var mer seriøst enn jeg noen gang forventet, forteller Joakim Johansen. Det hjalp masse, men man kjenner jo alltid litt nervøsitet. Men nå er vi klare for å jobbe og virkelig bidra i barnehagen, forteller Lisbeth Rinden (46) .

Alle tolv har skaffet praksis på egen hånd. Over 80% ønsker etter hvert å gå for fullt fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Emma Emilie Fuhrø (21) ser veldig fram til å se hvordan det teoretiske de har lært stemmer overens med praksis. Samtidig er bleieskift er det hun gruer mest for, ler 21- åringen og får back-up fra de andre:  "Det fikser du med trening og tro på deg selv".

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!