På tide å ta i bruk reservelaget

Publisert

Nina Melsom er arbeidslivsdirektør i NHO.

Norske bedrifter skriker etter arbeidskraft. NHO og NHO Service og Handel ber medlemsbedriftene bli flinkere til å inkludere folk som står utenfor.

Mens 40 prosent av norske bedrifter sliter med å få tak i nok folk med den kompetansen de trenger, er arbeidsledigheten fortsatt svært lav. Nesten alle spillerne er på banen. Det er snart tomt for spillere på benken, skriver E24.

Arbeidslivsdirektør i  NHO, Nina Melsom har en klar beskjed:

-Det er på tide å hente inn folk fra reservelaget. Det er de som har stått utenfor arbeidslivet en stund, som kanskje sliter med psykiske eller fysiske utfordringer og som trenger litt hjelp.

– 2023 må bli året vi satser på inkludering i arbeidslivet, sier hun til E24.

Ringer i vannet

Kenneth Stien, direktør i NHO Arbeid & Inkludering, oppfordrer NHO-bedriftene til å knytte seg til den NHO-utviklede inkluderingsordningen Ringer i Vannet.

Bedrifter som blir med i Ringer i Vannet, får tilgang på arbeidstakere som matcher bedriftens konkrete behov. Disse arbeidstakerne følges deretter tett opp på arbeidsplassen av veiledere fra Arbeid & Inkluderings medlemsbedrifter.

- Her er risikoen for bedriftene lav, og oppsiden er dobbel. I tillegg til å få tilgang på nødvendig arbeidskraft, får man som Ringer i Vannet-bedrift også muligheten til å forandre enkeltmenneskers liv, sier Stien.

NHOs medlemsundersøkelse i november viste at 31 prosent har rekruttert personer som trenger ekstra oppfølging eller tilrettelegging i løpet av de siste 12 månedene. De fleste av disse kommer gjennom Nav og arbeids- og inkluderingsbedrifter. Transportnæringen, industrien, reiseliv og restauranter er blant de beste til å inkludere.

Les mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt