NHO Service og Handel

Innhold

Bemanningsbransjen hjelper over 80.000 hvert år til å få en fot innafor

#205

Bemanningsbransjen er en viktig inngangsport til arbeidslivet. Hvert år er det mer enn 80.000 som i kortere eller lengre tid får foten innenfor gjennom bemanningsbransjen. Noen jobber i lengre oppdrag og andre i korte.

Å arbeide i oppdrag via en bemanningsbedrift gir økt mulighet til fast ansettelse. Bemanningsbransjen er et springbrett inn i arbeidsmarkedet. Innleie fra bemanningsforetak bidrar til å redusere arbeidsgivers usikkerhet ved ansettelser og gjøre det lettere å få en fot innenfor.

Arbeid via bemanningsbransjen er en trippel inngangsport til arbeidslivet:

 • Overgang fra arbeidsledighet til arbeid
 • Overgang fra utdannelse til arbeid
 • Overgang fra midlertidige oppdrag til fast ansettelse.

De fleste som tar jobb som vikar gjør dette fordi de mener at dette er et godt springbrett til fast jobb. 40 prosent kommer fra arbeidsledighet og 20 prosent kommer fra skolebenken. Gjennomsnittlig tid i bransjen er 4 måneder.

Bransjen gir mulighet til å vise seg frem for arbeidsgivere og til å bygge CV og kompetanse som kvalifiserer for andre jobber.

Bemanningsbedriftene selger inn sine ansatte til arbeidsgivere og bidrar til at personer som lett faller utenfor arbeidsmarkedet kommer i arbeid. I tillegg fungerer bemanningsbedriften som rådgiver og veileder for den ansatte.

Klikk her for å lese det utdypende notatet "Bemanningsbransjens rolle som inngangsport i arbeidslivet".

 1. Nyhet, Bemanning og rekruttering seriøst arbeidsliv, enfotinnafor

  - Denne jobben føler jeg er siste sjanse

  Den jobben jeg har fått nå føler jeg er siste sjanse, sier Ronny Kaastad. Han er bare 33 år gammel, men frykter å falle ut av arbeidslivet.

 2. Nyhet, Bemanning og rekruttering seriøst arbeidsliv, enfotinnafor

  Bemanningsbransjen åpner døra til karrieren

  Jobben som vikar åpner karrieredøra for Lars. I løpet av kort tid går han fra arbeidsledig til fast jobb, via et bedriftsinternt talentprogram og får en lederstilling med ansvar for 20 ansatte i Telenor på Fornebu i Bærum.

 3. Nyhet, Bemanning og rekruttering seriøst arbeidsliv, enfotinnafor

  – Jobben er grunnen til at jeg lærte norsk

  Agata Sawicka (28) var høyt utdannet, men språkbarrieren sto i veien for relevant jobb i Norge. Gjennom Manpower fikk hun jobb i Nordea, hvor hun lærte norsk i rekordfart.