Intervjuet ble helt avgjørende

Bemanning og rekruttering

Publisert

jobbintervju

Hun har en bachelor i historie og en master i samtidshistorie, men nå jobber hun i bank. - Veien fra historiestudier til kredittavdelingen i Nordea, er ikke så lang som man skulle tro, mener Ingrid Waatevik (28). Det handler om å få sjansen til å vise seg fram.

#205

- Bare noen måneder etter at jeg hadde startet i jobb, ble jeg permittert, forteller Ingrid Waatevik.

- Da koronaen kom, hadde jeg nettopp begynt i min første jobb etter at jeg var ferdig med studiene. Jeg jobbet innen reiseliv i Leikanger. Det er et reisebyrå som tilbyr temareiser, og jeg syntes det var et kjekt sted å begynne.

- Men da koronaen kom, skjønte jeg at jeg måtte begynne å tenke alternativt. Bare noen måneder etter at jeg hadde startet i jobben, ble jeg permittert. Da var det ikke var noe annet å gjøre enn å søke ny jobb. Jeg søkte på alt mulig, innenfor alle mulige bransjer – både for å orientere meg, og fordi jeg tenkte at det viktigste var å komme seg i jobb.

Om det bare var en sommerjobb, så søkte jeg. Og siden jeg så at mange av jobbene var utlyst via Manpower, la jeg meg inn i deres systemer.

Visste ingenting om bemanningsvirksomheter

- Jeg hadde aldri vært borti verken Manpower eller andre bemanningsvirksomheter, og visste ikke hvordan de jobbet. Men jeg skjønte jo at det handlet om å hyre inn folk, og jeg tenkte det var smart å registrere meg, slik at jeg fikk tips om stillingsannonsene de la ut.

Da jeg så at de søkte etter en kunderådgiver for Nordea i Førde, ringte jeg kontaktpersonen i Manpower for å høre om det i det hele tatt var noen vits i å søke.

- Jeg fikk så positiv respons at jeg søkte så raskt jeg kunne, og da ble jeg innkalt til Manpower for intervju.

Hele prosessen gikk utrolig raskt

- Jeg hadde ikke vært i personlig kontakt med dem tidligere, hadde bare registrert meg via nettsiden deres. Men nå ble det et grundig intervju, og det må tydeligvis ha gått bra, for Manpower anbefaler meg videre til Nordea – som valgte å satse på meg. Hele prosessen gikk utrolig raskt.

Noe helt nytt – og noe velkjent

- Jeg hadde ingen tanker om at jeg skulle jobbe i bank, men jeg tenkte heller ikke at jeg nødvendigvis måtte jobbe med noe som var veldig relatert til fagene jeg har studert. Jeg tror at veldig mange mennesker har en arbeidshverdag som egentlig er svært ulik det de forestilte seg i studietiden. Og jeg tror at vi får med oss mye nyttig som vi kan bruke videre – uansett hvilke fag vi tar eksamen i.

- Datakunnskap, for eksempel. De fleste som studerer i dag, har vært borti ganske mange ulike dataprogrammer. Som student må du dessuten lære deg til å håndtere store mengder data på en gang. Du må lære å finne fram til det viktigste.

- Selv ser jeg at både utdannelsen min og jobben jeg har nå krever at jeg må ha øye for detaljer og høy grad av presisjon. Dette er for øvrig noe av det som har vært spennende med å komme i kontakt med Manpower. Der er de ikke låst i en bransje. De ser hvilke egenskaper du har, og hva du kan brukes til.

Men naturligvis – selv om du har med deg noe i ryggsekken, er det mye nytt å lære.

Får opplæring

-Jeg får god opplæring, og vi tar det trinnvis. Nå jobber jeg med å utbetale boliglån, og jeg liker arbeidsoppgavene mine. Men foreløpig er jeg innleid via Manpower, og jeg vet jo ikke hva som skjer når kontrakten går ut.

- Om jeg har lyst til å fortsette? Ja. Jeg beveger meg i en retning som jeg ikke hadde tenkt meg på forhånd, men jeg trives. Og jeg har en arbeidsgiver som gir meg rom for å prøve meg innenfor et vidt spekter av oppgaver.

- Selvfølgelig følere jeg meg usikker på fremtiden – hvem gjør ikke det i disse tider? Men her og nå kan jeg takke koronaen for at jeg er i en situasjon som er utviklende for meg – både personlig og faglig. Jeg har rett og slett fått en mulighet som jeg er nødt til å gripe.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt