NHO Service og Handel

Innhold

Natalie Sanchez-Ringnes sluttet som flyvertinne og begynte i barnehage med hjelp fra bemanningsbransjen

Fikk ny jobb under korona-krisen

Over 80.000 mennesker får hvert år jobb gjennom bemanningsbransjen. Korona-krisen har dramatisk økt behovet for å hjelpe folk over i ny jobb. Her er gode eksempler og viktige erfaringer.

 1. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Godt å ha Rune i ryggen

  -Han har skaffet meg én jobb. Om jeg ikke kan fortsette her, føler jeg meg trygg på at han finner en ny jobb. For Kate Hermanstad (32) er kontaktperson Rune i Bjørg Fjell Rekruttering blitt viktig. Her forteller hun hvorfor.

 2. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Fikk hjelp til å mestre sorgen

  Sønnen døde i en tragisk ulykke, og mens livet var som vanskeligst måtte Toini Thorsdal (50) finne seg noe nytt å leve av. Les hvordan samarbeidet mellom NAV, en bemanningsbedrift og en kjøreskole hjalp henne videre.

 3. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Flyvertinnen som begynte med tech

  Etter fem år i SAS skjønte Katti Margrethe Lundesgaard (29) at det ikke var flyvertinne hun skulle være resten av livet. Men hva skulle hun jobbe med? Les hvordan et kartleggingsmøte med Lena i bemanningsvirksomheten Toptemp skapte orden i kaoset for Katti.

 4. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Når du ikke vet hva du skal bli

  Den ene hadde sluttet på skolen. Den andre brant for å gi ham en ny sjanse. Les hva som skjedde da Adrian Haugen (20) fikk hjelp av Henny i Jobzone til å finne en retning på livet.

 5. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Francisco fikk jobb midt i koronatiden

  En liten produksjonsbedrift har ikke råd til å bomme med ansettelser. Derfor går de til bemanningsselskaper.

 6. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  - Selvfølgelig kan jenter kjøre lastebil!

  Sabine Endresen Haugen (36) er lastebilsjåfør. Hun er vant til å få spørsmål om yrkesvalget sitt, og hun har ingen problemer med å svare. Sabine kjører lastebil fordi det er gøy! Og fordi hun fikk muligheten til å komme på kurs.

 7. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Slik solgte jeg meg inn til selgerjobben

  I annonsen stod det «krav om god erfaring med kapitalsalg». Han var student og jobbet i hjemmetjenesten. Likevel fikk William Christensen (21) jobben han ønsket seg. Med god hjelp fra Jobzone, som sørget for at han kom til intervju.

 8. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Det hjalp ikke å ha en master

  Da masteren var i havn, gledet Katharina auf der Heide (26) seg til neste fase i livet. Hun var klar for sin første, faste jobb, og den har hun omsider fått. Men veien fram har vært full av såre nedturer.

 9. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Mulighetenes marked i Drammen

  “Speed-date” er ikke akkurat det vi forbinder med NAV. Men når NAV Jobbservice i Drammen inviterer til «Last Thursday», er det nettopp matching det handler om. Møt mannen som har innført et unikt kontaktpunkt mellom arbeidssøkere og bemanningsbedrifter.

 10. Nyhet, Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Da sommerjobben forsvant

  Tusenvis av studenter ble stående uten sommerjobb da koronakrisen skyllet over landet. Sigmund Hennum Høeg (22) trodde han hadde drømmejobben i lomma, men 20. april, midt i eksamensstresset, kom beskjeden om at jobben glapp.

 11. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Flyvertinnen som begynte i barnehage

  - Det hadde aldri slått meg at jeg skulle jobbe i barnehage. Men da jeg ble permittert i jobben min som flyvertinne i Norwegian, var det nettopp en barnehagejobb jeg ble tilbudt. Fantastisk! Jeg trivdes så godt at jeg nå har planer om å utdanne meg innenfor barne- og ungdomsarbeid.

 12. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Hun ble veimester

  Det var aldri i hennes tanker at hun skulle bli noe slikt. Men det ble hun, og det i en alder hvor det vanligvis er vanskelig å få fast jobb. Her forteller Jannicke Skjoldal (54) hvordan det gikk til at hun fikk jobben som veimester i Mesta.

 13. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Gjorde karriere midt i krisa

  - Jeg er så glad! Så ydmyk og privilegert over at jeg fikk denne jobben nå, midt i en tid hvor arbeidsmarkedet stuper, sier Kristin B Pettersen (34). Les hvordan hun fikk hjelp av Academic Work til å gjøre et karrierehopp.

 14. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  - Jeg har begynt å like renhold veldig godt

  Sri Rejeki Magdalena (45) jobbet på Mastemyr Quality Hotell, og som så mange andre i reiselivsbransjen ble hun permittert da koronakrisen slo til. Nå gjør hun rent på skoler, barnehager og kontorer – og hun takker Adecco for hver dag hun er i jobb.

 15. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Hestejenta som tok spranget

  Yvonne Durant (50) var stjernejockey og vant løp over hele verden. Da rytterkarrieren tok slutt, hadde hun massevis av livs- og arbeidserfaring, men en dårlig CV og ingen jobb. Les hva som skjedde.

 16. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  - Jeg drømmer fortsatt om min egen restaurant

  Han studerte i Sveits og gikk i lære på en Michelin-restaurant i New York. 19. mars kom Noah Kellerhals (30) hjem til Stavanger med en drøm om å starte sin egen restaurant. Nå serverer han mat i et telt på Madla – mens han gjør seg klar til å realisere drømmen.

 17. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  -Jeg fikk et spark bak

  Noen ganger må man ta noen sjanser. John Anders Aalberg (49) er veldig fornøyd med at det skjedde akkurat nå. Etter 28 år på Quality Hotel Grand på Steinkjer, ble han tvunget til å finne på noe nytt.

 18. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Fra reiseliv til olje og gass

  I overganger mellom bransjer har bemanningsbedriftene en viktig rolle å fylle. Siv Kari Risanger (43) fikk hjelp til å gå fra reiseliv til olje og gass. Nærmere bestemt fra et lite reisebyrå på Karmøy til en av hjørnesteinsbedriftene i Haugesund.

 19. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  -Uten bemanningsbyråene hadde vi ikke klart oss

  - Vi hadde et smitteutbrudd tidlig i april. I et par ukers tid var det nesten surrealistiske tilstander her, med syke beboere og 70-80 prosent av staben i karantene. Både de ansatte og våre vanlige vikarer strakk seg langt. Vi fikk også henvendelser fra personer som var permittert andre steder. Men det var ikke nok, og det var et mareritt!

 20. Bemanning og rekruttering jobbunderkorona

  Frode (47) er overlykkelig etter å ha fått fast jobb: - Dette har vært målet

  Frode Solstad-Nielsen Næss startet i fast jobb hos entreprenørfirmaet Kjeldaas i Sande høsten 2020. For å komme dit var han nødt å tenke alternativt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt