Foto: Frank Van Spronsen har fått et nytt liv

Nye muligheter med bemanningsbransjen

Over 80.000 mennesker får hvert år jobb gjennom bemanningsbransjen. Her er gode eksempler og viktige erfaringer.

  1. Jan-Aage (65) fikk fast jobb via Jobzone

    I 2019 ble Jan-Aage Rolfsrud nedbemannet fra selskapet han hadde jobbet i siden 1996. Men i fjor kom Jan-Aage i kontakt med daglig leder Bente Kongsgård i Jobzone Kongsberg, og det skulle vise seg å bli redningen for den arbeidsglade drammenseren. I dag er Jan-Aage Rolfsrud fast ansatt i Kongsberg Terotech og stortrives.

  2. Brukte vikarbyrå for å utforske mulighetene sine

    Etter 15 år i samme jobb, kjente hun at det var tid for å finne på noe annet. -Jeg ville prøve nye sider av sykepleieryrket før jeg pensjonerte meg, forteller Solveig Zerener (58). Hun sa opp jobben som leder ved gastrokirurgisk avdeling på Ullevål sykehus, kontaktet et vikarbyrå – og siden har hun ikke sett seg tilbake.

  3. -Fleksibilitet er gull for meg!

    Han har alltid jobbet med musikk. Funk, rock, flamenco, latin, irsk … Luis Landa (55) spiller «alt» og driver samtidig som bookingagent for band. Økonomien sikrer han ved å jobbe på byggeplasser – som innleid fra et bemanningsbyrå.

  4. Bjørn Henrik tok tak: – Ikke gi opp!

    -Det var en ganske kjip periode. Jeg lærte mye om meg selv og hvor viktig det er å ikke gi opp, og å ha troen på folk. Bjørn Henrik (24) opplevde å stryke på fagprøven, men fikk jobb i Eterni Norge og står nå stolt og rakrygget med svennebrevet i hånda.

  5. Grensetesterne

    Vårt medlem Randstad Care har sørget for at over 80 helsepersonell er kvalitetssikret til å bli grensetestere under korona. De tar seg særlig av folk som kommer fra Estland, Polen og Litauen, men også briter, svensker og andre nasjonaliteter.

  6. -Uten bemanningsbyråene hadde vi ikke klart oss

    - Vi hadde et smitteutbrudd tidlig i april. I et par ukers tid var det nesten surrealistiske tilstander her, med syke beboere og 70-80 prosent av staben i karantene. Både de ansatte og våre vanlige vikarer strakk seg langt. Vi fikk også henvendelser fra personer som var permittert andre steder. Men det var ikke nok, og det var et mareritt!

  7. Fra reiseliv til olje og gass

    I overganger mellom bransjer har bemanningsbedriftene en viktig rolle å fylle. Siv Kari Risanger (43) fikk hjelp til å gå fra reiseliv til olje og gass. Nærmere bestemt fra et lite reisebyrå på Karmøy til en av hjørnesteinsbedriftene i Haugesund.

  8. -Jeg fikk et spark bak

    Noen ganger må man ta noen sjanser. John Anders Aalberg (49) er veldig fornøyd med at det skjedde akkurat nå. Etter 28 år på Quality Hotel Grand på Steinkjer, ble han tvunget til å finne på noe nytt.

  9. Hun ble veimester

    Det var aldri i hennes tanker at hun skulle bli noe slikt. Men det ble hun, og det i en alder hvor det vanligvis er vanskelig å få fast jobb. Her forteller Jannike Skjoldal (54) hvordan det gikk til at hun fikk jobben som veimester i Mesta.

  10. Mulighetenes marked i Drammen

    “Speed-date” er ikke akkurat det vi forbinder med NAV. Men når NAV Jobbservice i Drammen inviterer til «Last Thursday», er det nettopp matching det handler om. Møt mannen som har innført et unikt kontaktpunkt mellom arbeidssøkere og bemanningsbedrifter.

  11. Godt å ha Rune i ryggen

    -Han har skaffet meg én jobb. Om jeg ikke kan fortsette her, føler jeg meg trygg på at han finner en ny jobb. For Kate Hermanstad (32) er kontaktperson Rune i Bjørg Fjell Rekruttering blitt viktig. Her forteller hun hvorfor.

  12. Flyvertinnen som begynte i barnehage

    - Det hadde aldri slått meg at jeg skulle jobbe i barnehage. Men da jeg ble permittert i jobben min som flyvertinne i Norwegian, var det nettopp en barnehagejobb jeg ble tilbudt. Fantastisk! Jeg trivdes så godt at jeg nå har planer om å utdanne meg innenfor barne- og ungdomsarbeid.

  13. Det var krise. Likevel fikk Øystein jobb

    Først trengte han ha ny jobb fordi han ville flytte. Så kom koronaen. Det er blitt mange jobbskifter for Øystein Nordeide (29). Men selv i vanskelige tider har han raskt funnet noe nytt, når et vikariat eller en kontrakt har tatt slutt. Bemanningsvirksomhetene har vært gode å ha med på veien.

  14. Gjorde karriere midt i krisa

    - Jeg er så glad! Så ydmyk og privilegert over at jeg fikk denne jobben nå, midt i en tid hvor arbeidsmarkedet stuper, sier Kristin B Pettersen (34). Les hvordan hun fikk hjelp av Academic Work til å gjøre et karrierehopp.

  15. Flyvertinnen som begynte med tech

    Etter fem år i SAS skjønte Katti Margrethe Lundesgaard (29) at det ikke var flyvertinne hun skulle være resten av livet. Men hva skulle hun jobbe med? Les hvordan et kartleggingsmøte med Lena i bemanningsvirksomheten Toptemp skapte orden i kaoset for Katti.

  16. Intervjuet ble helt avgjørende

    Hun har en bachelor i historie og en master i samtidshistorie, men nå jobber hun i bank. - Veien fra historiestudier til kredittavdelingen i Nordea, er ikke så lang som man skulle tro, mener Ingrid Waatevik (28). Det handler om å få sjansen til å vise seg fram.

  17. Da sommerjobben forsvant

    Tusenvis av studenter ble stående uten sommerjobb da koronakrisen skyllet over landet. Sigmund Hennum Høeg (22) trodde han hadde drømmejobben i lomma, men 20. april, midt i eksamensstresset, kom beskjeden om at jobben glapp.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt