Et bemanningsbyrå ble redningen – for tredje gang

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

 Marielle Ravnås og Elin Friis

- Jeg har det veldig kjekt, og jeg håper at jeg får bli her jeg er nå. Men i disse usikre koronatider er det få som ansetter. Det er kontakter som gjelder, sier Marielle Ravnås (tv), her sammen med Elin Friis fra Azets People Rekrutteringsrådgiver.

Tre ganger har Marielle Ravnås (32) mistet jobben. Alle tre gangene har hun kommet i arbeid igjen takket være ulike bemanningsbyråer. – Jeg ga helt opp å søke på egen hånd, forteller hun.

- Jeg er utdannet innen personal og ledelse, og jeg begynte å søke jobber med en gang jeg var ferdig med utdannelsen min. Siden jeg bor i Sandnes, tenkte jeg at det måtte være mulig å finne noe i oljebransjen. Men jeg var 24 år og hadde ingen erfaring, så jeg fikk ikke noen av de administrative stillingene jeg søkte på. Jeg kom ikke engang til intervju.

Dette var i 2011, og jeg fikk ikke jobb før i 2012. Da hadde jeg tatt kontakt med et bemanningsbyrå, og jeg ble leid ut til et selskap innenfor oljebransjen via dem. Men allerede året etter var det slutt. Det var nedgang i markedet og oppdraget mitt ble avsluttet - det skjedde omtrent samtidig som jeg oppdaget at jeg var gravid.

Tungt å komme i gang igjen

-Da det var tid for å komme i jobb igjen etter svangerskapet, ville jeg jo helst ha en administrativ stilling, der jeg kunne bruke utdannelsen min. Men det ble en ny, lang runde hvor jeg søkte og søkte på jobber uten napp, og til slutt ga jeg opp. Det endte med at jeg oppsøkte en dagligvareforretning og fikk meg jobb der.

- Jeg hadde jobbet fem år Coop før, og delvis under, studiene. Nå ble det fem år – inkludert et nytt svangerskap - i Rema 1000.  I denne perioden søkte jeg ikke aktivt etter andre jobber, men i 2019, da minstemann begynte i barnehagen, tenkte jeg: Nå, Marielle!  Nå er det på tide å komme i gang med det du virkelig har lyst til!

- Jeg tok kontakt med et bemanningsbyrå igjen. Og for andre gang fikk jeg jobb i et oljeselskap. Phu, tenkte jeg. Endelig! Men etter et halvt år i ny jobb kom Covid-19.  Etter kort tid endte det i oppsigelse på grunn av korona-situasjonen og mangel på oppdrag for bemanningsbyrået jeg da var ansatt i.

Tredje runde

- Selvfølgelig var det surt! Men jeg ville ha jobb, og da var det bare å kontakte et nytt bemanningsbyrå. Å søke jobb på egen hånd hadde jeg gitt opp. Det hadde jeg holdt på med i årevis, uten å komme noen vei.

#205

- Å søke jobb på egen hånd hadde jeg gitt opp. Det hadde jeg holdt på med i årevis, uten å komme noen vei, forteller Marielle.

- De to dagligvarejobbene fikk jeg etter at jeg selv hadde tatt kontakt. Jeg møtte rett og slett opp og ba om jobb, og personlig oppmøte fungerer tydeligvis i den bransjen. Men å søke administrative stillinger som jeg fant på nettet kunne jeg bare glemme, så i mai tok jeg kontakt med Azets People i Stavanger.

Har det knallkjekt!

- Rett før sommerferien fikk Azets People inn en bestilling hos en bedrift som vare på jakt etter en med min kompetanse, og jeg var én av tre kandidater som ble presentert. Jeg fikk ikke jobben, men jeg ble innstilt som nummer to, og det var en skikkelig opptur. Støtten jeg fikk fra kontaktpersonen min i Azets People hjalp også på selvtilliten, og det gikk ikke lenge før jeg fikk en ny mulighet. Denne gangen ble det meg!

Nå er jeg prosjektkoordinator hos H&M Malerservice AS. Vi utfører maler- og gulvleggingsoppdrag for forsikringsselskaper. Det betyr at vi kommer inn og reparerer skader som har oppstått, for eksempel etter en vannlekkasje. Og siden alle hus er forskjellige, innebærer det at oppdragene blir forskjellige også for meg.

- Jeg har det veldig kjekt, og jeg håper at jeg får bli her jeg er nå. Men i disse usikre koronatider er det få som ansetter. Det er kontakter som gjelder, og enn så lenge er jeg innleid via Azets People. Det hadde jeg ikke fått til på egen hånd.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt