-Minoritetsungdom taper når venstresida vil forby bemanningsbyråer

Ismail Ali Hussein står på 14 plass på Venstres liste i Oslo. Et av hans viktigste valgløfter er jobbe for et inkluderende arbeidsliv. Foto: Privat

Han fikk jobberfaring gjennom vikarbyrå og kjemper for at den veien inn arbeidslivet fortsatt skal være åpne for alle. Tidligere asylsøker Ismail Ali Hussein (27) fra Somalia håper å bli valgt inn i Oslo bystyre for Venstre. Han mener minoritetsungdom taper når venstresida vil forby bemanningsbyråene.

– Bemanningsbyråene fyller et tomrom som de offentlige etatene ikke klarer å fylle. Særlig gjelder det dem som ikke får en jobb gjennom de vanlige kanalene, sier Ismail Ali Hussein til Klassekampen. Han kom til Norge som 16 åring og søkte mange jobber uten å få napp. Redningen ble et bemanningsbyrå som ga ham muligheten til å vise hva han kunne.

– Bemanningsbyråene kan være ei bru til å komme seg inn i arbeidslivet. De gir jobb til 75.000 mennesker. Hvis vi forbyr dem uten å tilby en bedre måte å få disse menneskene inn i arbeidslivet på, så utestenger vi mange fra mulighetene til et bedre liv. Så må vi som samfunn stille krav om at disse aktørene følger arbeidsmiljøloven og har ordnede forhold for de ansatte. Men vi kan ikke se svart-hvitt på bransjen. Vi må se på helheten, sier han til avisen.

Klassekampen har mer om saken

Mer om Ismail Ali Hussein

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt