Da sommerjobben forsvant

Publisert

student

-Etter eksamen begynte jeg å jakte på en ny sommerjobb, og jeg var åpen for det meste. Men jeg fikk ingen jobb, forteller Sigmund Hennum Høeg (22).

Tusenvis av studenter ble stående uten sommerjobb da koronakrisen skyllet over landet. Sigmund Hennum Høeg (22) trodde han hadde drømmejobben i lomma, men 20. april, midt i eksamensstresset, kom beskjeden om at jobben glapp.

- Allerede før påske hadde jeg kontrakten i orden. Jeg skulle ha sommerjobb i et firma som leverer teknisk programvare, og jeg skulle drive med simuleringer for byggbransjen. Midt i blinken for meg som studerer ingeniørvitenskap og IKT på NTNU i Trondheim.
Dette var den sommerjobben jeg hadde aller mest lyst på, selve drømmejobben. Jeg er i gang med det fjerde studieåret nå, og den jobben var veldig relevant for det jeg studerer. Jeg var så gira på å få den! Og da jeg virkelig fikk den, var det bare å senke skuldrene.

Dette var den sommerjobben jeg hadde aller mest lyst på, selve drømmejobben.

- Det der med å få seg sommerjobb er jo like mye pes hvert år, så du blir veldig glad når det punktet på «to do»-listen kan krysses av. Men utover våren skjedde det veldig mye, og da jeg fikk vite at jobben glapp hadde jeg mer enn nok med å forberede meg til eksamen.

Som å rykke tilbake til start

- Etter eksamen begynte jeg å jakte på en ny sommerjobb, og jeg var åpen for det meste. Men jeg fikk ingen jobb. Ikke var det mulig å bruke ferien til å reise heller, så jeg dro hjem til familien min i Bærum. Det var selvfølgelig fint å komme hjem, men det ble en litt for rolig start på sommeren.
- Jeg tok noen småjobber. Malte terrassen, hjalp besteforeldrene mine – jeg kjøpte meg til og med en lærebok i japansk og tenkte at jeg kunne bruke tiden på å lære meg et språk.
Hvorfor akkurat japansk? Fordi Japan interesserer meg. Jeg skulle egentlig ha vært der i påsken, men det måtte jo avlyses. He he. Du kan vel si at pugging av japanske ord og uttrykk ble det nærmeste jeg kunne komme.

En ny sjanse dukket opp

- Det varte ikke så veldig lenge før jeg ble veldig lei av å gå der uten å ha noe skikkelig å ta meg til. Enten må du bruke sommerferien til å jobbe og tjene penger, eller så må du bruke den til å reise og ha det gøy, men jeg gjorde ingen av delene.
- Da jeg så at Eltorque i Trondheim var på jakt etter en programmerer, tenkte jeg at dette på mange måter var en ny drømmejobb.
Eltorque driver blant annet med å utvikle og produserer elektriske ventilaktuatorer, og de trengte en som kunne programmere ventilstyreprogrammer. Veldig relevant, tenkte jeg. Men jeg tenkte samtidig at jeg neppe kom til å få jobben.

Første møte med en bemanningsbedrift

- Jeg så annonsen på Finn, og det var Academic Work som annonserte på vegne av firmaet. Siden det var første gang jeg var i kontakt med en bemanningsvirksomhet, ble jeg litt forbauset over at jeg først måtte gjennom flere intervjuer for å bli registrert i deres systemer, før jeg kunne komme i kontakt med arbeidsgiveren. Men når registreringen først var unnagjort, gikk det lynraskt, det må jeg si.
- Nå, når jeg har vært gjennom det, ser jeg verdien av å ha tatt de ekstra intervjurundene. Det kan jo være greit å ha gjort det neste gang jeg skal søke jobb. Det var dessuten veldig fint å ha en tredjepart med på laget i selve søkeprosessen.

- Jeg kunne spørre folkene i bemanningsvirksomheten om lønn, pensjon og andre ting som det er litt ubehagelig å ta opp med en potensiell arbeidsgiver. Så kunne jeg konsentrere meg om faget og det tekniske når jeg snakket med Eltorque.
- Det var behagelig, synes jeg. Og det gikk jo bra – jeg fikk jobben! Da var det bare å reise tilbake til Trondheim og jobbe her resten av sommeren. Her hadde jeg jo allerede et sted å bo, så det passet perfekt.
- Etter sommeren fikk jeg en fast 20-prosentstilling i firmaet. Det betyr at jeg nå har en veldig relevant deltidsjobb ved siden av studiene!

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt