-Jeg fikk et spark bak

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

John Anders Aalberg

- Jeg hadde tilbrakt hele yrkeslivet mitt på Grand. Så kom koronaen, forteller John Anders Aalberg.

Noen ganger må man ta noen sjanser. John Anders Aalberg (49) er veldig fornøyd med at det skjedde akkurat nå. Etter 28 år på Quality Hotel Grand på Steinkjer, ble han tvunget til å finne på noe nytt.

- Jeg hadde tilbrakt hele yrkeslivet mitt på Grand. Først som tilkallingskokk, rett etter fagbrevet. Etter hvert ble jeg soussjef, så kjøkkensjef og til slutt mat- og drikkansvarlig. Som betyr at jeg hadde ansvaret for kjøkkendriften, serveringen, oppvask, salg – hele rammeverket rundt restaurantdriften.

Så kom koronaen, og da ble det brått slutt. Det var ikke spesielt moro, men det fikk meg til å kaste meg uti noe helt annet. Du kan gjerne si at koronaen ga meg et spark.

Lei av å gå hjemme

- De første månedene etter permitteringen gikk jeg hjemme. Men det ble jeg lei av, og en dag så jeg tilfeldigvis en stillingsannonse. Adecco søkte etter en kundeservicemedarbeider for NTE, altså Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk. Det er et av landets største konsern innen energi og telekommunikasjon, og de trengte en kundebehandler til avdelingen for TV og bredbånd.

- Oi, tenkte jeg. Det tekniske bak har jeg null peiling på, men kundebehandling kan jeg. Og jeg har jo erfart at det meste går fint, om du kan prate med folk.

Siden det så temmelig mørkt ut for den gamle jobben min, tenkte jeg at jeg like godt kunne søke. Jeg kontaktet Adecco, og nå er jeg kundebehandler i NTE. Foreløpig i et ettårsvikariat.

Sa opp den gamle jobben

- I juni sa jeg opp på Grand. Jeg hadde ikke planlagt det slik, men når denne situasjonen oppstod, valgte jeg å se det som en ny sjanse.

- Ikke misforstå. Jeg har fått mange sjanser hos min gamle arbeidsgiver også, og jeg har beveget meg et stykke unna mitt opprinnelige fag.

Jeg har vært 28 år i et system jeg kjenner ut og inn, og da er det både morsomt og litt skummelt å slippe taket.

Jeg har ikke hatt kokkejakka på de siste 14-15 årene, for å si det sånn. Men jeg har vært 28 år i et system jeg kjenner ut og inn, og da er det både morsomt og litt skummelt å slippe taket.

Kommer til å krible

- Jeg kunne ha kommet tilbake til hotellet i en eller annen jobb, og jeg kommer nok til å kjenne på et savn når det nærmer seg julebordsesongen. Men mye vil være forandret, så jeg tenker at dette er tiden for meg til å prøve noe annet.

Nå er jeg vikar i Adecco-systemet. Om det ikke blir noe forlengelse av dette vikariatet i NTE, satser jeg på at det dukker opp andre muligheter. Det har jeg valgt å slå meg til ro med.

Hvordan oppsigelsen min ble mottatt på hjemmefronten? Jeg har full backing der. Samboeren min, som også jobbet på hotellet, har fått jobb i staten.

Må lære et nytt fag

- Selvfølgelig tar du ikke så store sprang hvis du absolutt ikke vil lære noe nytt. Men det synes jeg er moro. Jeg er OK på data, og jeg har TV. Men da jeg startet opp i den nye jobben, kunne jeg fint lite om det som befinner seg bak skjermene. Det betyr at det er temmelig mye teknisk å lære. Hele settingen er ny. Likevel er det veldig mye jeg drar med meg fra min gamle jobb.

Service er service og folk er folk. Det gjelder enten du snakker med en matvareleverandør eller en som har trøbbel med TV’n sin.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt