Tok fagbrev som ansatt i bemanningsbedrift

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

#205

Ovidijus Zalinkevicius har grunn til å smile (Foto: Byggeindustrien)

Ovidijus Zalinkevicius er en driftig kar fra Litauen. Han benyttet mulighetene i bemanningsselskapet Eterni Norge til å ta fagbrev som tømrer.

 

Fagbrev

  • Det mest vanlige (varianter finnes) er to år på skolebenken og to år som lærling hos godkjent lærebedrift. Voksne lærlinger kan få større deler av opplæringen i arbeidslivet.
  • Som praksiskandidat: En praksiskandidat er en som har mange års erfaring i et yrke og som tar fagprøven som privatist. Vanligvis kreves minst fem års praksis.

Mer om fagbrev

Vår medlemsbedrift Eterni Norge kunne for et par uker siden glede seg over at Ovidijus Zalinkevicius gjennomførte fagprøven og dermed kan kalle seg som faglært tømrer. Zalinkevicius har jobbet i byggenæringen siden 2008, og har arbeidet i to år for Eterni Norge AS som ufaglært tømrer og riggmann.

– 22. september bestod han sin fagprøve tømrerfaget på en byggeplass på Fornebu for Eterni Norge. Dette skjedde i samarbeid med HENT AS og anleggsleder Sverre Mejlænder-Larsen. Vi ønsker sterkt å bidra til at norske fagtradisjoner videreføres, og synes det et positivt tiltak at også bemanningsselskaper kan være med å bidra til å øke antallet faglærte tømrere i Norge. Etter det vi kjenner til er det ikke ofte bemanningsselskaper har ansatte som tar fagbrev på denne måten, sier Martin Skaug, salgsdirektør bygg og anlegg i Eterni Norge.

Saken er først publisert av Byggeindustrien på bygg.no

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!