NHO Service og Handel

Innhold

Venter opptur i vår

kvartalsgrafikk

Manpowers arbeidsmarkedsbarometer kommer en gang i kvartalet med prognoser

97 prosent av norske arbeidsgivere planlegger å beholde eller øke antallet ansatte frem mot sommeren. Det er høyere enn på samme tid i fjor, melder ManpowerGroup.

Særlig sterk er utviklingen for olje og gassbransjen som vil ansatte kraftig fram mot sommeren og øke arbeidsstokken med hele 19 prosent viser Manpowers arbeidsmarkedsbarometer Q2.

Barometeret er en kvartalsvis indikator for økonomisk utvikling og henter data fra 756 norske bedrifter som er med i undersøkelsen. Manpower spør arbeidsgiverne om de tror bedriften vil ansette, beholde dem de har eller om de må kvitte seg med folk neste kvartal.

Bank og finans, vannkraft, elektrisitet og infrastruktur utmerker seg med sterke anslag for oppbemanning. Bransjen transport, lager og logistikk venter nedbemanninger på fem prosent.

Se pressemelding

Se rapporten

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!