NHO Service og Handel

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

92 resultater

Type artikkel
Velg område
92 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Næringspolitikk, Sikkerhetsbransjen, Tall og fakta, Bemanning og rekruttering frisør

  1 av 5 planlegger oppsigelser

  Bemanningsbransjen og sikkerhetsbransjen sliter tyngst.

 2. Nyhet, Tall og fakta, Bemanning og rekruttering bemanningsstatistikk

  Nedbemanner i 3. kvartal

  Det blir trolig nedbemanning også i tredje kvartal. Dagens høye arbeidsledighet ser ut til å holde seg utover høsten, viser ferske tall fra Manpower.

 3. Nyhet, Arbeidsliv, Tall og fakta

  Bølge av oppsigelser innen service og handel

  1 av 4 service- og handelbedrifter har sagt opp eller skal si opp ansatte som følge av koronakrisen. Nær halvparten skal si opp mer enn 10 prosent av de ansatte.

 4. Nyhet, Tall og fakta

  Lang vei tilbake for norsk økonomi

  Bedriftene i NHO Service og Handel rammes på ulikt vis av koronakrisen. Noen bransjer har mistet og vil fortsette å miste, inntekter og arbeidsplasser. Andre er lite påvirket eller har opplevd økt omsetning som følge av krisen, viser Næringslivets økonomibarometer (NØB) som ble offentliggjort i dag.

 5. Nyhet, Arbeidsliv, Tall og fakta

  Tilbake til normal situasjon etter et år

  43 prosent av bedriftslederne tror de er tilbake til normal situasjon etter koronakrisen innen ett år, viser fersk medlemsundersøkelse fra NHO.

 6. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Største fall i grensehandelen noensinne

  Nordmenn handlet for 1,7 milliarder kroner på dagstur over grensen i første kvartal 2020. Det er mindre enn halvparten av hva det ble handlet for i 1. kvartal året før, da beløpet var 3,9 milliarder.

 7. Nyhet, Tall og fakta, Bemanning og rekruttering bemanningsstatistikk

  2019 ble vanskelig for bemanningsbransjen

  2019 var et krevende år for bemanningsbransjen hvor man har måttet omstille seg på grunn av ny lovgivning. Samtidig har bransjen levd under et vedvarende sterkt politisk press. Særlig etter at overgangsordningen for nytt regelverk var over i juli så man en svekkelse av markedet. Dette viser bemanningsbransjens årsstatistikk som er lagt frem i dag.

 8. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Rekordsterk dagligvarehandel og netthandel

  Netthandel økte 31,8 prosent i verdi og dagligvare leverte rekordsterk vekst på 14,3 prosent, mens klær og sko falt nær 53 og 60 prosent, viser detaljhandelstall for mars som kom i dag.

 9. Nyhet, Arbeidsliv, Tall og fakta

  6 av 10 i Service og Handel er fornøyd med tiltakene

  Våre medlemmer er blant de mest fornøyde med tiltakspakkene under koronakrisen. Mer enn 6 av 10 sier at kompensasjonsordningen treffer. Vi har lykkes med å kommunisere bransjenes behov, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, leder av NHO Service og Handel.

 10. Nyhet, Tall og fakta, Handel statistikkhandel, handel

  Rekordsterk vekst i dagligvarer under korona-krisen

  Dagligvaremarkedet vokste med hele 7,2 prosent i første kvartal 2020 mot tilsvarende kvartal i 2019, viser Nielsens rapport for 1. kvartal 2020.