NHO Service og Handel

Innhold

Kantiner holder åpent med take away, men stenger sittearealer

Nyhet, Drift og Service, Kantine

Publisert

mann med munnbind

Take away fra kantiner er tillatt.

Kantiner stenges for ordinær servering i de nedstengte kommunene i Oslo-regionen. Take away fra kantiner er tillatt.

Stengepålegget for servering gjelder trolig også profesjonelle kantiner, selv om de kun retter seg mot en fast kundegruppe av bedriftsansatte.

Mange kantineleverandører har allerede etablert konsepter for at kundene kommer og henter maten selv og spiser et annet sted enn i kantinelokalene. Man må forvente at kunden ikke ha fått med seg at take-away er tillatt. Det anbefales å bruke begrepet take-away i kommunikasjon med kunden i denne perioden.

Hvor de enkelte kundene inntar sin mat er kundens og dennes arbeidsgivers ansvar, ikke kantinebedriften, så lenge det ikke foregår i kantinens/serveringsstedets lokaler.

Levering av mat er tillatt

Oslo kommune presiserer at utkjøring av mat er tillatt

Det er ikke gjort endringer i permitteringsordninger eller kompensasjonsordningene. Disse gjelder fortsatt.

Bakgrunn

For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, har regjeringen besluttet at det fra lørdag 23. januar kl. 12.00 skal innføres svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner og søndag i 15 kommuner rundt disse.

Tiltakene vil gjelde fra lørdag for kommunene Oslo, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Vestby, Våler og Ås, og gjelder i første omgang til og med 31. januar. Tiltakene ble utvidet søndag til 15 randsonekommer som er Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Horten, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde og Skiptvet.

Det har vært en rekke møter mellom NHO Service og Handel, NHO og departementene og direktoratene gjennom helgen. Hovedformålet med tiltakene er å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen gjennom å innføre regionale restriksjoner. Tiltakene er lagt opp for å begrense sosial kontakt og er svært inngripende.

Vi har ikke fått dette i klartekst, men alle signaler tyder på at kantiner regnes på lik linje med andre serveringsbedrifter som er pålagt stengt. I og med at dette er et forsøk på å benytte regionale tiltak på å slå ned en ny type smitte, og tiltakene er ment å ha begrenset varighet, blir det ikke lagt ned mye arbeid fra helsemyndighetenes side på å differensiere mellom det de ser på som ulike underbransjer innen servering.

Se Regjeringens nettside mer info:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt