NHO Service og Handel

Innhold

ISS vant nyskapende kontrakt for 5,5 mrd

Nyhet, Sikkerhetsbransjen, Drift og Service

Publisert

#205

Equinor's hovedkontor på Forus Øst, Stavanger er et av de som inngår i kontrakten med ISS. (Foto: Arne Reidar Mortensen)

Vårt medlem ISS har sikret seg Norges største såkalte facility-kontrakt med en verdi av 5,5 mrd over 10 år for drift av 12 av Equinors kontorer i Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim, Stjørdal og Harstad. Kontrakten er nyskapende.

Equinor har i tillegg nylig tildelt våre medlemmer Coor Service Management og Securitas kontrakter for henholdsvis eiendomsdrift på 2,4 milliarder og sikkerhetstjenester på 500 millioner på landanleggene til Equinor (inkludert opsjoner). Landanleggene det er snakk om er Kårstø, Sture, Kollsnes, Mongstad, Tjeldbergodden og Hammerfest, opplyser Equinor.

Nyskapende kontrakt

Equinor-avtalen er ikke bare av stor økonomisk betydning for ISS, den markerer også et par milepæler. Selskapet opplyser til E24 at driften av Equinor-kontorene er den største kontrakten av denne typen i det norske markedet. I tillegg er avtalen den første såkalte vested-avtalen som er inngått i Norden noensinne, ifølge selskapet. Begrepet kommer fra en modell utviklet ved University of Tennessee. Tanken er å lage et alternativ til tradisjonell outsourcing, som skaperne av modellen mener resulterer i en situasjon der én part tjener på bekostning av den andre. Fremfor å spesifisere en gitt liste tjenester som skal leveres til lavest mulig pris, går man i en vested-modell inn for en modell der man setter opp felles mål for samarbeidet som skal kunne gagne begge parter. Tanken er at man både får bedre tjenester og reduserte kostnader for begge parter.

Pressemelding

Mer om slike kontrakter: Vested outsourcing

Se også Securitas vant stor Equinor-avtale

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt