NHO Service og Handel

Innhold

Sidsel korona-vaksinerer i arbeidstiden: -Jeg kjenner på et stort samfunnsansvar

Nyhet, Drift og Service

Publisert

#205

Sidsel Stølsnes (til høyre) og deler av teamet som vaksinerer for Bjørnafjorden kommune utenfor Bergen.

Vi skal til vaksinasjonsstasjonen på Osbadet i Bjørnafjorden utenfor Bergen. Det er onsdag og den dagen i uka da Sidsel Stølsnes, i vår medlemsbedrift Coor, pleier å få fri fra jobben for å vaksinerer opp mot 300 eldre og helsepersonell.

#205

Sidsel Stølsnes er utdannet sykepleier.

Sidsel meldte seg raskt da myndigheter og lokalsamfunn ba folk melde inn egen helsefaglig kompetanse for å stå i beredskap ved starten av korona-pandemien.

- Jeg er jo sykepleier i bunn, så det var ikke noe å tenke på, forteller Sidsel.

Akkurat nå vaksineres eldre fra 75 år og oppover, i tillegg til helsepersonell på vaksinestasjonen. Gjennom dagen blir de innkalte fordelt i grupper i en stor idrettshall med flere soner. Før lunsj er det de eldre som skal til pers, og etter lunsj kommer det helsepersonell. Sidsel forteller om mange fine møter med eldre som kanskje ikke har vært ute av huset eller møtt noen på snart et år, og som er glade for å bli vaksinerte.

-Jeg synes det er veldig kjekt å få være med på, og jeg kjenner på at jeg bidrar med samfunnsnyttig arbeid. Det er veldig givende, og jeg er glad for å ha en arbeidsgiver som lar meg delta. Jeg synes også at Coor bidrar ved å la meg delta med vaksinering. Det er et lite bidrag fra min side, men hver vaksine er viktig for å se en slutt på dette!

Sidsel har også hatt opplæring på legevakten, da det kunne bli aktuelt å steppe inn der dersom andre sykepleiere skulle bli syke. I tillegg har hun bidratt på test-stasjonen i kommunen.

Som arbeidsgiver er Coor fleksibel med tilrettelegging for ansatte som vil bidra frivillig, spesielt i akutte samfunnsbehov som vaksinasjon. Andre ansatte deltar også ved behov for beredskap, bl.a. gjennom Heimevernet.

-Sidsel er en som velger å bidra utover det som er forventet. Jeg blir både glad og stolt over å ha medarbeidere som engasjerer og bryr seg. Fra et arbeidsgiverperspektiv er det selvfølgelig utrolig viktig at vi legger til rette for denne typen bidrag. I dette konkrete tilfellet kjenner vi vel alle på utålmodighet i forhold til vaksinering, så at Sidsel kan bruke litt av sin arbeidstid på å sørge for at flere får en vaksine er kort sagt supert!, forteller utviklingsdirektør i Coor, Stian Carlsen.

-At jeg får bidra frivillig er blitt løst på en god måte for alle parter. Jeg har kun opplevd positivitet fra mine kollegaer i Coor. Jeg jobber litt lengre dager ellers i uken, slik at det ikke skal gå ut over arbeidsutførelse og mine oppgaver i Coor, forteller Sidsel. Hun har jobbet med Coor offshore siden 2015 og har erfaring fra helse- og HMS-oppfølgingsarbeid siden 2002.

Se også Grensetesterne

Se også Reduserte smittefaren ved sykehuset i Kristiansund

Se også Polygon og Stamina Helse samarbeider etter brann i Saurdal kraftverk

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt