Feiret eksamen i fuktteknikk

Publisert

Tredje kull samlet på et brett.

Tredje kull av fuktteknikerutdanningen på Fagskolen Oslo hadde eksamen denne uken. 2 års studie er over og de nye fagskolespesialistene i fuktteknikk er klare til å redde flere bygg og bidra til bedre helse. Avslutningsmiddagen var på restaurant Molto Trattoria som driftes av 4Service.

Flere bedrifter i skadebegrensningsbransjen var til stede; Polygon ved Sigurd Austin, Skade1 ved Berit Joachimsen og Recover ved Joar Onsøien.

Rektor Kirsti Andresen ved Fagskolen Oslo framhevet det gode samarbeidet mellom skole og bransje.

Fagkoordinator Øivind Eriksen-Vik trakk fram svært spennende og aktuelle prosjektoppgaver som presenteres for både skole og bransje denne uken. Det er:

  • Utfordringer ved tørking av passivhuskonstruksjoner
  • Bedre fuktkompetanse gir økt bærekraft
  • Innemiljø og ventilasjon - Er det nødvendig å oppgradere ventilasjonen i eldre boliger bygget med naturlig ventilasjon for å sikre et godt innemiljø?
  • Utfordringer og løsninger i ishall dersom inneklimaet kun styres etter RF mål.
God timing

Bransjedirektør Jorulf Brøvig Silde i NHO Service og Handel hadde en hilsen til studentene der han snakket om den gode timingen dette har når det gjelder å øke sin kompetanse innen skadebegrensningsfaget.

- Skadebegrensning og skadesanering er godt plassert innenfor sirkulærøkonomien, og går en lys framtid i møte. Ny kunnskap og ny teknologi matcher den økte vektleggingen av bærekraftige forretningsmodeller og miljøvennlig håndverkspraksis. Forsikringsselskapene har begynt å vektlegge bærekraftige valg i sine løsninger og det diskuteres hvordan dette kan inngå i forsikringsavtalene, sier Jorulf Brøvig Silde.

Nytt studie starter til høsten:

Ta direkte kontakt med fagskolen for å delta. Se mer her

Tidligere omtale:
2016: Starter fuktteknikk-utdanning
2018: Feiret nye fagskolespesialister
2020: Nye spesialister i fuktteknikk

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt