Geitmyra Matkultursenter for barn vant kompetansepris

Publisert

Glade prisvinnere: Andreas Viestad, William Wiland og Hadia Mirza ved Geitmyra Matkultursenter. Foto: Geitmyra Matkultursenter

Geitmyra Matkultursenter for barn ble tildelt årets kompetansepris under Landskonferansen for Restaurant- og matfag.

Kompetanseprisen deles ut til en person eller virksomhet som har utmerket seg på en positiv måte i sitt kompetansearbeid og/eller jobbet positivt med rekruttering til mat- og måltidsbransjen.

– Jeg er veldig glad! Denne prisen er til alle dere som gir oss muligheten til å lære om matbransjen og om hvilke muligheter som finnes, sa Hadia, en av juniorkokkene på Geitmyra Matkultursenter For Barn, da hun fikk vite at Geitmyra hadde vunnet årets kompetansepris.

Og det var mye glede i salen da det tirsdag ble kjent at det var Geitmyra som gikk av med seieren til årets kompetansepris.

En samlet jury stod bak avgjørelsen. I tillegg til at vinneren skulle være en person eller virksomhet som jobber særlig for kompetansearbeid og/eller rekrutteringsfremmende arbeid til mat og måltidsbransjen, var det i år særlig fokus på noen utvalgte områder: synliggjøring og rekruttering; matglede og kunnskapsformidling; og arbeidskraft, bærekraft og skaperkraft

«Læring for næring»

«Læring for næring» var i utgangspunktet et pilot-samarbeid mellom Geitmyra Ringsaker og Matbransjens opplæringskontor. Målet var å introduserer flere unge for matfag noe som igjen skal øke interessen og sikre høyere søkertall til bransjen.

– Tusen takk! Denne prisen er til alle dere som gir oss sjansen til å lære om matbransjen og om hvilke muligheter som finnes, jubler juniorkokkene, Hadia Mirza (16) og William Wiland (15).

– Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge hvis vi skal ha rekruttering til matproduksjon, servering og reiseliv. Denne prisen er ikke en pris fordi vi har gjennomført – den er en pris som markerer starten på arbeidet vi alle skal gjøre, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig og grunnlegger av Geitmyra Matkultursenter For Barn.

Mer om prisen

Bakgrunn
  • Landskonferansen for Restaurant- og matfag er et samarbeid mellom ulike aktører fra arbeidslivet, som alle jobber målrettet med kompetanse og for å heve anseelsen og rekrutteringen til restaurant- og matfagene.
  • Kompetanseprisen skal stimulere til økt innsats, interesse og publisitet innen området opplæring og kompetanse. Prisen kan gis til en virksomhet eller en person som har utmerket seg i sitt kompetansearbeid og/eller jobbet positivt med rekruttering til mat- og måltidsbransjen.
  • Juryen består av: NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Norsk Næring- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Norske Kokkers Landsforening, Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og matfag, Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Fellesforbundet; Hovedorganisasjonen Virke.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt