Bekjemper rotter uten gift

Publisert

rotte

(Foto: Colourbox.no).

Når Stavanger kommune fra første juni blir den den første i landet til å bekjempe rotter uten bruk av gift, får de hjelp av vår medlemsbedrift Anticimex.

All rottebekjempelse i kommunens regi skal skje uten bruk av rottegift, bestemte kommunalstyret for miljø og utbygging i vår. Slik unngår man at gift kommer på avveie i naturen slik at andre dyr eller barn tilfeldigvis får i seg rottegift.

- Vi kjenner ikke til at andre kommuner i Norden har forsøkt dette. Det vanligste er å bruke en kombinasjon av giftfrie løsninger og bruk av giftig åte, sier vann- og avløpssjef Jarle Furre i Stavanger kommune til kommunens nettsted.

Rottefeller med strøm
Innsatsen settes inn i kommunale friområder, ved kommunale bygg og i avløpssystemet. I avløpskummene vil det bli brukt feller som spidder rottene, over bakken vil feller ta rotta på rotta med strøm.

Anticimex fikk oppdraget med å kontrollere rottebestanden i byen med giftfrie løsninger. Totalsummen for oppdraget er tre millioner kroner årlig de neste tre årene.

Firmaet mener de skal klare å bekjempe rotter mer effektiv giftfritt enn rottebekjempelsen har skjedd med gift til nå. Stavanger kommune forutsatte nemlig i anbudskonkurransen at både antall registrerte skader forårsaket av rotter og antall henvendelser til kommunen om rotteproblemer skal gå ned.

Kommunen har de siste årene fått inn 80-100 henvendelser fra innbyggere hvert år om rotteplager. Oppdager du rotter på offentlig eiendom, kan du melde fra på www.varsleomfeil.no

Mer om saken 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!