Stor mangel på kompetente og dyktige frisører

Publisert

Julie Rismoen er daglig leder av Hairport frisør.

- Det er mangel på kompetente og dyktige frisører, og selv om vi håper på en bedring så tror vi dessverre at det vil ta lang tid før vi ser bedring, sier Julie Rismoen i Hairport Frisør AS med 127 ansatte.

NHO la 28 februar frem sitt kompetansebarometer som viser at to av tre bedrifter har et udekket kompetansebehov. Vi vil i en serie artikler vise eksempler fra våre bransjer. Her er vurderinger fra Julie Rismoen som er daglig leder i Hairport Frisør AS

- Får din bedrift den arbeidskraften og kompetansen dere trenger?
- Nei, det er mangel på kompetente og dyktige frisører, og selv om vi håper på en bedring så tror vi dessverre at det vil ta lang tid. Vi sliter med at det er veldig vanskelig å få tak i faglærte frisører. Det utdannes for få frisører og mange gir seg tidlig eller bytter yrke.

- Er din bedrift god på opplæring og utvikling av egne ansatte?

-Ja, vi er gode på opplæring. Alle må videreutdanne seg innen farge og annet. Vi har en egen opplæringsansvarlig i 50% stilling og vi tilbyr kurs for de som ønsker dette. Vi tilbyr også trening for svenner på onsdager for de som har behov.

-Hva bør gjøres for å styrke kompetansegapet og rekrutteringsutfordringer i din bransje?

- Det er viktig å nå frem med informasjon til foreldre til de som skal ta yrkesvalg slik at de skjønner at det er lurt å velge yrkesfag. Det er viktig å få frem at frisørfag ikke er et lavtlønnsyrke og at det er store muligheter for de som er dyktige i faget sitt og som liker å jobbe.

Navn på bedrift: Hairport frisør
Lokalisert hvor: Oslo/Viken/Innlandet
Antall ansatte: 127
Stikkord om krav til kompetansen dere trenger: Frisører med svennebrev

Se også
Stor mangel på kompetent personell hos norske bedrifter: - Behov for en grunnskolereform

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt