Verdens beste frisør: - Jeg har hatt en drøm om å vise verden hva jeg er kapabel til

Publisert

VM-kongen Karam Abdelhadi flankert av NFVB-president Espen Sævold og landslagssjef Evy Merethe Lunde.

Aldri før har en norsk herrefrisør blitt kåret til verdens beste. Karam Abdelhadi, en flykning til Norge for 14 år siden, driver frisørsalong på Holmlia i Oslo. Etter å ha gått til topps i VM / OMC HairWorld i Paris er mannen en legende.

- Det norske landslaget sto for en fantastisk kollektiv innsats under VM / OMC HairWorld i helgen. Få trodde at det var mulig å overgå fjorårets norske VM-innsats, men det umulige var mulig. Det ligger også en enorm innsats bak, med tusenvis av treningstimer og en dedikert vilje til å bli litt bedre hver dag, sier Anne Mari Halsan, adm. dir. i NFVB i NHO Service og Handel

Historisk

Aldri før har Norge hentet så mange medaljer i et VM. Aldri før har vi tatt gull i herrekategorien. Aldri før har én mann vært så mange ganger på pallen. Karam Abdelhadi løftet det norske landslaget til nye høyder under OMC HairWorld 2023 i Paris. Her er hans historie:

-Jeg kom til Norge som en flyktning og begynte på nytt for fjorten år siden. Allerede i 2011 etablerte jeg min lille frisørsalong på Holmlia senter, da mulighetene for å få jobb i de større salongene i Oslo var begrenset, til tross for mine anstrengelser. Jeg ønsket å bli kjent som den vennlige frisøren på Holmlia, en som ønsket å tjene sitt levebrød på en ærlig måte, forteller Karam Abdelhadi.

Karam har med seg barbershop-kulturen fra oppveksten i Mosul. På veggen har han et bilde av bestefaren, kledd i hvit frisørfrakk og i full sving en gang på 60-tallet. Selv var det ønsket om egne penger som fikk ham til å gå i lære gjennom sommerferiene fra skolen i Irak.

-Gjennom mange år næret jeg en dyp drøm om å vise verden hva jeg var kapabel til, da jeg trodde sterkt på mine egne evner og min indre styrke. Jeg begynte med å skape fantastiske frisyrer for mine nærmeste kunder, delte dem på mine sosiale medieplattformer, og plutselig ble jeg bedt om å holde kurs for andre frisører. Dette ble starten på min undervisningskarriere innen frisørfaget, som etter noen år gjorde meg til en anerkjent frisør lærer og kursholder for både små og store bedrifter, inkludert Nikita, en av Norges største frisørkjedene, sier Karam.

Drømmen

-Jeg drømte om å nå langt. Jeg hadde ambisjonen om å etablere mitt eget merke innen frisørutstyr. Så søkte jeg om å få opprette mitt eget merke, K-Ram Barber. Dette førte til utviklingen av spesialdesignede frisørverktøy med mitt eget navn og design, som nå er anerkjent som en av de ledende merkene innen frisørutstyr i dag, sier Karam,

-Min lidenskap for faget vokste, og jeg meldte meg for første gang på nasjonale og internasjonale frisør- og fotokonkurranser. Jeg lærte meg selv å ta profesjonelle bilder og involverte unge og talentfulle, men uerfarne modeller for å delta i en av Norges største fotokonkurranser, Årets Frisør og Bakstolen. Jeg ble nominert og vant bakstolen-konkurransen to år på rad. Mine drømmer vokste.  Jeg ble nominert i en av verdens største fotokonkurranser, Alternative Hair Show 2022 i England.

Gull

Jeg har brukt mange år på å bli så god at jeg kan representere Norge og gjøre det bra på den internasjonale scenen. Jeg brukte min skuffende opplevelse fra VM i fjor som motivasjon til å forberede meg grundig. Jeg søkte de beste trenerne og reiste til Polen, Tyskland, England og Italia for å perfeksjonere mine ferdigheter. Alt jeg gjorde, var drevet av min kjærlighet for frisørfaget og troen på at det fortjente mer anerkjennelse enn det frisørfaget hadde i dag. Ikke minst ønsket jeg å være et forbilde for unge mennesker som drømmer om en karriere innen frisøryrket i dag, forteller Karam.

- Hva betyr  det for din virksomhet at du er blitt verdens beste frisør?

- Å vinne gull i verdensmesterskapet for frisører i Paris er en utrolig ære og prestasjon for en liten bedrift på Holmlia. Vi har tidligere i år vunnet NM og fått 1,2,3 plass i andre kategorier i herrekonkurranser.  Seieren har allerede begynt å gi positive resultater for min bedrift. Først og fremst har det økt vår synlighet og omdømme i bransjen, og det har ført til økt interesse fra potensielle kunder. Vi har sett en økning i antall bookinger og kunder som ønsker å dra nytte av vår ekspertise. Og vi har stor tro på at gull og de andre medaljene, som vi fikk på vm 2023, vil gi enda bedre resultat, sier  Karam.

Karam Abdelhadi har mye å feire fra Paris.

Workshops, opplæring og rekruttering

-Vi har utviklet flere strategier. Vi fokuserer på å dele vår erfaring og kunnskap i vårt lokale fellesskap gjennom workshops og opplæringsprogrammer. Dette styrker vårt rykte som en kompetent og pålitelig bedrift.

-Vi har også lagt planer om å oppgradere våre tjenester og investere i de nyeste trender og teknikker innen frisørbransjen. Dette gjør oss i stand til å tilby våre kunder det beste innen hårpleie og styling.

-Det er viktig å kunne styrke rekruteringen til bransjen, tiltrekke seg de beste talentene, å ha dem på vårt lag i vår bedrift. Vi har nå hele tre norgesmestere som jobber i en liten lokal salong på Holmlia i Oslo.

-Det viktigste er å opprettholde vårt fokus på kundetilfredshet. Vi jobber hardt for å gi våre kunder en unik opplevelse og den oppmerksomheten de fortjener.

-Vår seier i Paris er bare begynnelsen, og vi ser frem til å vokse og styrke vår småbedrift ytterligere i fremtiden, sier Karam.

Se Karams glede under prisutdelingen i Paris

Podkast
Før Karam Abdelhadi levde av å klippe hår og skjegg på Oslos østkant, flyktet han fra IS-okkuperte Irak. I disse episodene forteller Karam om oppveksten i Mosul, hvordan det var å leve i et land hvor man kunne oppleve å se henrettelser på åpen gate, og om flukten til Norge. Hør her:

Norges plasseringer i VM

Landslaget.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt